menu

Mao'yu Öldüreceksin
Orjinal Adı:
The Year of the Fire Monkey (1991)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

1950'li yıllar. Tibet Çin tarafından işgal edilmiştir.Çin yönetimi işgalin ilk yıllarında gösterdiği hoşgörüden giderek uzaklaşmakta ve Tibet'teki yaşamı tüm boyutlarıyla Çin Komünist Partisi'nin direktifleri doğrultusunda yeniden şekillendirmektedir.Tibetlilerin birbirinden bağımsız ufak çaplı direnişleri sürerken,yaşadığı Budist tapınağı yerle bir edilen Ari,Doğu Pakistan üzerinden önce Endonezya'ya götürülerek CİA tarafından eğitilecek,sonra da ABD'ne götürülerek bir suikastçi olarak yetiştirilecektir.Hedef,Başkan Mao'dur. Her şey bir gece içinde değişmiş,Büyük Ağabey revizyonist ilan edilmiştir.ABD ile Çin arasında diplomatik ilişki kurulmuştur.Nixon'un Çin ziyareti gündeme gelmişken,CİA'de alarm zilleri çalar.13 yıl önce Tibet'e geri gönderilen suikastçi nerededir,ne yapmaktadır? Ari,CİA'nin verdiği eğitimin hakkını vermiş,Tibet'te işbirlikçi Tibetliler arasına katılıp Çinli yöneticilerin güvenin kazanmıştır ve artık yola çıkmaktadır,Başkan Mao'nun da katılacağı bir Kongre'ye katılacak olan Tibet Delegasyonuna seçilmiştir. CİA,bir kiralık katil bulmakta gecikmez.Katil ingiltere'de Çin sempatizanı bir gurup tarafından düzenlenen Çin gezisine katılacak ve Ari, Başkan Mao'ya ulaşmadan ortadan kaldırılacaktır.Bunun için yeterli zaman var mı? Ve işte,Ari son merhalededir,Tibet Delegasyonu ile birlikte fotoğrafçılara poz veren Mao'nun hemen arkasındadır ve gülümsemektedir objektiflere,bu mesafeden kullanmakta ustalaştığı tabancası ile ıskalaması imkansızdır.Ya sonrası?


Yorumlar


isminin vaadettiği gibi değil
April 10, 2006 15:29

mao'yu oldureceksin! -chris mullin ( omer turkeş'ın hazırladığı siyasi polisiye basliği altında, ama daha cok macera kitabı gibi, kitap boyunca merak edilecek tek şey var, mao'yu oldurecek mi, e tarihsel olarak oldurmeyeceğini de biliyoruz, o halde nasıl engellenecek, yani asıl soru bu) benim kitapta sevdiğim, tibet'in gayet detaylı anlatımı, tarihi, gelenekleri. yazar işçi partisi geçmişi olan bir ingiliz, ancak çin'e ve sovyetler'e yonelttiği eleştirilerden (gerçi çin rejimine arada goz kırpmıyor değil) ortodox bir solcu olmadığını anlıyoruz. anlatımda bazı yerlerde sıkıcı bir tekrara varabiliyor, sanırım yazar anlatmak istediklerine uygun bir fon olarak polisiye formatını kullanmak istediği için bu kitabı yazmış, soylemek istediği seyler var. normal bir roman gibi okunması tavsiye edilir, polisiye gerilim oğeleri beklenmemeli, surprize pek yer yok, kurgusu biraz zayıf, tarihsel ve mekansal hafızanızı tazelemek için iyi, aslında guzel bir kitap.


Ya Sonrası
June 16, 2006 16:28

MAO’YU ÖLDÜRECEKSİN
Chris Mullin

1950’li yıllar. Tibet Çin tarafından işgal edilmiştir.Çin yönetimi işgalin ilk yıllarında gösterdiği hoşgörüden giderek uzaklaşmakta ve Tibet’teki yaşamı tüm boyutlarıyla Çin Komünist Partisi’nin direktifleri doğrultusunda yeniden şekillendirmektedir.Tibetlilerin birbirinden bağımsız ufak çaplı direnişleri sürerken,yaşadığı Budist tapınağı yerle bir edilen Ari,Doğu Pakistan üzerinden önce Endonezya’ya götürülerek CİA tarafından eğitilecek,sonra da ABD’ne götürülerek bir suikastçi olarak yetiştirilecektir.Hedef,Başkan Mao’dur.
Her şey bir geve içinde değişmiş,Büyük Ağabey revizyonist ilan edilmiştir.ABD ile Çin arasında diplomatik ilişki kurulmuştur.Nixon’un Çin ziyareti gündeme gelmişken,CİA’de alarm zilleri çalar.13 yıl önce Tibet’e geri gönderilen suikastçi nerededir,ne yapmaktadır?
Ari,CİA’nin verdiği eğitimin hakkını vermiş,Tibet’te işbirlikçi Tibetliler arasına katılıp Çinli yöneticilerin güvenin kazanmıştır ve artık yola çıkmaktadır,Başkan Mao’nun da katılacağı bir Kongre’ye katılacak olan Tibet Delegasyonuna seçilmiştir.
CİA,bir kiralık katil bulmakta gecikmez.Katil ingiltere’de Çin sempatizanı bir gurup tarafından düzenlenen Çin gezisine katılacak ve Ari Başkan Mao’ya ulaşmadan ortadan kaldırılacaktır.Bunun için yeterli zaman var mı?
Ve işte,Ari son merhalededir,Tibet Delegasyonu ile birlikte fotoğrafçılara poz veren Mao’nun hemen arkasındadır ve gülümsemektedir objektiflere,bu mesafeden kullanmakta ustalaştığı tabancası ile ıskalaması imkansızdır.Ya sonrası


Yorum yaz
mode_edit