menu

Yoksullar Mezarlığı
Orjinal Adı:
From Potter's Field (1995)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Polisiye gerilimin yeni ismi Patricia Cornwell; Edgar, John Creasey, Anthony ve MacAvity ile macera romanları (Prix du Roman d'Aventure) ödüllerini aynı yıl içinde kazanan ilk yazardır. New York'ta Central Park'ın ıssız köşesindeki çeşmenin yanında bulunan kadın cesedi anadan doğma çıplaktı. Cesedin başına sıkılan kurşun ve vücudunun bazı yerlerindeki derinin yüzülmüş olması katilin kimliğini açıklıyordu. Bu cinayet Temple Brooks Gault'un işbaşında olduğunu gösteriyordu. Dr. Scarpetta bu korkunç katilin peşine düşüp onu adalete teslim etmek zorundaydı, böylece kendi hayatını da kurtarmış olacaktı. Ve New York'un karanlık ve ürkütücü varoşlarındaki elektrikli gerilim Yoksullar Mezarlığında noktalanacaktı...


Yorumlar


Boşluklar Var
May 15, 2006 23:46

YOKSULLAR MEZARLIğI
Patricia Cornwell

Adli tabip Kay Scarpetta yine sıradışı bir seri katil ile yüzleşiyor.Scarpetta’nın başı,uyuşturucu ticaretine bulaşan Bölge Şerifi ile derde girmiştir,Şerif,Scarpetta’yı ortadan kaldırmaya çalışırken,katil Temple Gault,cinayetlerine devam etmektedir.
Katil için imkansız diye bir şey yoktur.Scarpetta’nın kuzeni lezbiyen Lucy’nin oluşturduğu ve çevre bölgeler arasındaki bilgi akışını sağlayan bilgisayar ağına,Lucy’nin eski partneri aracılığıyla sızan Gault,Polis Departmanı’nın sırlarına ortak olmuştur.Scarpetta’nın evi ve işyerine girerek onun bazı eşyalarını-bu arada kredi kartını da- çalan Gault,kendisinden kaçılamayacağının mesajını vermektedir.
Scarpetta bu oyunda hem av hem de avcı olduğunun ayırdına varır giderek.Düğümün çözülmesi,Gault’un son kurbanının kimliğinin belirlenmesiyle başlar.Son kurban,Gault’un ikiz kız kardeşidir.Amerikan ordusundan emekli saygıdeğer bir General’in Gault’un amcası olduğunun farkedilmesi,işleri zorlaştırırsa da çözüm yakındır artık.
YOKSULLAR MEZARLIğI sanırım CORNWELL’in ilk romanlarından birisi.Bazı boşluklar var romanda.Lucy’nin eski partneri Carrie ile ilişkilerinin kopma nedeni belirsiz,tıpkı Carrie ile Gault arasındaki işbirliğinin nedeni gibi.Peki, Gault salt kötülüğün yeryüzündeki temsilcisi olduğu için mi öldürüyor.Niçin ikiz kız kardeşinden nefret ediyor, kendini bildi bileli.
Bence okuyun.


Yorum yaz
mode_edit