menu

Deliliğin Dağlarında
Orjinal Adı:
At the Mountains of Madness: And Other Novels of Terror (1936)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Miskatonic Üniversitesi'nden bir ekip araştırma için Antartika'ya gider. Yaptıkları sondajlarda jeolojik bulgulardan çok daha fazlasına rastlarlar. Çağlardır ölü olan bu kıta, insanın gezegen üzerinde ilk yürüyüsünden yıllar yıllar önce yaşayan varlıkların görkemli izlerini korumaktadır derinliklerinde. Lovecraft'ın en başarılı yapıtları arasında gösterilen bu kitapta, Cthulhu Mitosu'nun 'kurucu öğesi' Eskiler'in tarihini bulacaksınız. (Arka Kapak)


Yorumlar


korku
June 14, 2006 17:40

orku seviyorum ama gotik korku bana göre mi bu kitabı okuduktan sonra tekrar düşünebileceğim bir konu. H.P.Lovecraft´ta okumayı hep istediğim yazarlardan biriydi ama belki de yanlış kitabıyla başladım. Bunun dışında kitapta bolca tasvir var. Sürekli tetikte bekliyorsunuz ne ile karşılaştıklarına dair. Geri kalanını kitabı illede okumak isteyenler için yazmıyorum.


yazara gayet uygun bir başlık
July 05, 2006 00:26

Howard Philips Lovecraft Edgar Allan Poe'nun izinden giden yazarlar arasında en bilineni.1890'da her ikisi de aynı akıl hastanesinde ölen bir ailenin çocuğu olarak özellikle annesi tarafından aşırı korunmacı ve içe kapanık bir tavırla büyütülmüş.Bu durum okuduğum kadarıyla üslubuna fena halde yansımış.
1930ların başında bir ekip Antartika kıtasına araştırma yapmak için giderler.Sondajlama işlemiyle yeryünde insanoğlundan çok önce yaşayan varlıklar olduğunu keşfederler.Lovecraftın ünlü Cthulhu mitosunun temelini oluşturan ve ESKİLER adıyla anılan varlıkların tarihine dair yazdığı kitap


Harika bir atmosfer ama nedense zorlandım
January 22, 2019 13:01

Bir kitabın mekan, zaman ve hissettirdikleri bakımından okuycuyucu çepeçevre sarması ender oluyor. Bu kitapta bu duyguyu çok net yaşadım.
Akılda kalıcı ve şaşkınlık uyandırıcı bir korku hikayesi. Tuhaf şehire dair tüm betimlemeler, kar-buz ve korku, yaratıkların betimlenmesi unutulmaz!
Tek kelimeyle bir klasik. Özellikle korku takipçilerinin başucu kitabı olarak bulundurması şart.
Amma ve lakin ben bu kitabı okurken çok zorlandım. Kısacık da bir kitap ama sanki ansiklopedi okuyormuşum gibi elimde uzadı da uzadı... Neden olduğunu teşhis edemiyorum. Kitabın kendisinden kaynaklı hiçbir şey söyleyemiyorum. Belki çeviriden, belki de benim o zamanki ruh halimden...


Yorum yaz
mode_edit