menu

Kutsal
Orjinal Adı:
The Holy (2002)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Sana çok kesin bir yanıt veremeyeceğim -çünkü senin türün bizleri çok farklı evren anlayışları içerisine yerleştirdi. Bizim zamanımızda bizlere cinler, nymphalar, sylphler, satyrler ve dryadlar denildi. Bizlere Güzel ve İyi Kişiler denildi. Troller, gulyabaniler, koboldlar ve gnomlar denildi. Bizlere Robin Goodfellow denildi ki bu, kendimize bir ad seçecek olsak ona en yakın olanı olurdu. Bizlere kurtadamlar, vampirler ve Biçim Değiştirenler dendi. Dost ruhlar, kötü ruhlar, ifritler, cadılar ve iblisler denildi. "Yaşlı adam gülüsemek için durdu." Chicago'da bize hu-hular diyen bir genç var. Bizlere koruyucu melekler dendi. Bizlere melekler dendi. Hatta bizlere tanrılar bile dendi. Tüm kadim toplumlarca biliniyorduk- şimdi de hala, sözgelimi, açık yaşamakta olan her toplumca bilinmekteyiz." (Kitabın İçinden)


Yorumlar


DİğER TÜRLER VAR MI?
May 06, 2006 23:55

KUTSAL
Daniel Quinn

Yaşamında pek de başarılı olamayan Şikago’lu özel dedektif,Musevi bir işadamı tarafından kadim “tanrılar”ın hala var olup olmadıklarını araştırmakla görevlendirilir.Tarot ve Kabala uzmanlarını ziyaret eden özel dedektifin yolu;işini,ailesini terk eden bir adam ve onun kaybolan oğlu ile kesişecektir bir süre sonra.
İşini,ailesini terk eden adam,gençliğinde “diğer insan türü”tarafından kendisine sunulan ve/fakat değerlendiremediği şansı,-diğer insan türüne katılma- şansını aramaktadır.Fakat bu şans kendisine değil,terkettiği çocuğuna verilecektir.
Musevi işadamı ise,mükafatını,muzdarip olduğu kanser yüzünden ızdırap içinde ölmektense;acısız ve ani bir kalp krizi geçirerek alacaktır.
Dünyamızda,şu andaki bilimsel birikimimiz ile açıklayamadığımız gizem dolu olguların mimarı “diğer tür”olabilir mi,ne dersiniz?
İlgiyle okudum ve keyif aldım.


Yorum yaz
mode_edit