menu

Dagon
Orjinal Adı:
Dagon: And Other Macabre Tales (1965)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Karanlık nedir? Eve ve içe kapanık olarak bilinen, kadınlardan neredeyse uzak duran, en sağlam dostluklarını sayısı yüz bini aşan mektupları aracılığıyla kuran ve bu konuda haklı bir ün edinen, yaşarken öykülerinin toplu basımını göremeyen, oldukça çıkık çeneli, tuhaf ve donuk bakışlı bir adam: H. P. Lovecraft. Ve onun, doğaüstü yaratıkların, uykunun ve ötesinin dehlizlerinin, ölülerin, kabirlerin, yeniden dirilenlerin, garip bir soyaçekim takıntısının, uzayın derinliklerinin, kuzeye bakan pencerelerden göz kırpan yıldızların, bilinmeyen ülkelerin, kilitli kapıların, gizemli vadilerin içinde, içinden, arasından, odasından 'kurduğu' öyküler... (Arka Kapak)


Yorumlar


Lovecraft okumaya burdan başlayın
July 05, 2006 00:40

Altıkırkbeş en sevdiğim yayınevlerindendir.İşlerini çok ciddiye alan ve aynı zamanda resmi olmamayı başarabilen editörleri mevcut.Lovecraft toplamasını tarih sırasına göre yapmaya çaıştıklarından çıkan ilk kitap olarak Dagon ilk dönem yapıtlarından ortaya çıkarılmış.Öykülerin sonunda dipnot niyetine oldukça güzel açıklamalar var.

(Howard Philips Lovecraft Edgar Allan Poe'nun izinden giden yazarlar arasında en bilineni.1890'da her ikisi de aynı akıl hastanesinde ölen bir ailenin çocuğu olarak özellikle annesi tarafından aşırı korunmacı ve içe kapanık bir tavırla büyütülmüş.Bu durum okuduğum kadarıyla üslubuna fena halde yansımış.Hayatı boyunca hiçbir öykü kitabı basılmamış ve hatta öykülerine hiç güvenmeyen bir yazarmış.Zaman ve boyutlarla sınırlandırılmayan bir dehşeti göstermek ve hissettirmek ister yazılarında.)


Yorum yaz
mode_edit