menu

Şirket ( 6.8/10)
Orjinal Adı:
The Firm (1991)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Mitchell McDeere bulunduğu yere varmak için çok çalışmıştı. Bütün büyük firmalar tarafından istenen ve akılda Wall Street olan genç avukat herkesi şaşırtarak Memphis' da çok özel ve çok zengin bir avukatlık şirketi olan Bendini, Lambert ve Locke Şirketine girer. Mitch ile karısı Abby Tennessee' ye yerleşip yeni yaşamlarına başlarlar. Genç tirler, mutludurlar ve hızla yükselme yolundadırlar. Ya da kendileri öyle sanırlar. Çok geçmeden Mitch bir tehlike konusu alır: şirketin iki ortağı Cayman adası açıklarında dalarken kuşkulu bir biçimde ölmüşlerdir. Birden kuşkuları gerçekleşir. Bir lokantada yalnız başına yemek yerken gelen Tarrance adında biri FBI' dan olduğunu, şirketin güvenlik bölümünün Mitch' in evine ve arabasına dinleme aletleri yerleştirildiğini ve tehlikede olduğunu söyler. FBI daha sonra Mitch' le yeniden bağlantı kuracaktır. Mitch Tarrance ile diğer buluşmalarında şirketin birkaç gerçek müşterisi olmasına karşın kesinlikle bir hukuk şirketi olmadığını öğrenir. Ne olduklarını ve ne yaptıklarını öğrenince dehşete kapılır. Tarrance FBI' ın içerde bir muhbir aradığını söyler. İşbirliğine yanaşmazsa FBI tarafından bir gün mahkemeye sevkedilecektir, işbirliği yaptığı takdirde şirket kendisini öldürecektir. Bir çıkış yolu yoktur. Yoksa var mıdır? İnsanı son sayfasına kadar bırakmayan romanlardan biri.


Yorumlar


Tereyağından kıl çeker gibi
June 27, 2006 16:18

Yine kahramanın tereyağından kıl çeker gibi durumdan sıyrıldığı bir Grisham. Micth'in gerilimi okuyucuyu da geriyor. Özellikle gecenin bir yarısı gizlice fotokopi çektiği sahne, çok uzun zaman önce okumama rağmen hala aklımdadır.
Yazarın Ortak kitabından daha çok beğenmiştim bunu.
Ayrıca, Tom Cruise de sinema uyarlamasında oynamıştı hatırlarsınız..


bitmek bilmedi
August 31, 2006 16:04

Bu kitabı ve akabinde filmini sevmeyene rastlamadım pek bu yüzden bendemi var bir sorun diye düşünüyorum.Nedense bana olaylardan ziyade gelişim aşaması fazla uzun geliyor.


Yorum yaz
mode_edit