menu

Billy Straight
Orjinal Adı:
Billy Straight (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Psikoloji dedektif Alex Delaware'in yaratıcısı Jonathan Kellerman; bu kurnaz, sürükleyici, yüksek tansiyonlu gerilim kitabında masumiyetin, ahlaki çöküşün ve insan ruhunun esnekliğinin Dickensvari bir öyküsünü örüyor ve günümüz edebiyatının en sevimli, en ustaca çizilmiş karakterlerini okurla buluşturuyor. On iki yaşındaki erken gelişmiş, iç burkucu derecede kavrayışlı, amansız ahlakçı Billy Straight, ev hayatının karmaşasından ve istismarından kaçarak, Louisiana'nın acımasız sokaklarında hayatta kalma savaş vermektedir. Gecenin geç bir saatinde, bir adamın bir kadını satırla doğramasını seyreder. Kurbanın sicilinde şiddet olayları olan bir televizyon yıldızının eski karısı olduğu ortaya çıkar ve Billy korkutucu bir ilginin merkezi haline gelir. Medya, ödül avcıları ve hatta katil peşindedir. Doğuştan gelen zekasına ve hayatta kalma içgüdüsüne dayanarak canını kurtarmak için kaçan Billy'nin peşinde, ayrıca, Louisiana Polis Departmanı'nda cinayet dedektifi olan, sert, yetenekli, güzel ve kendine özgü bir geçmişe sahip bir kadın vardır.


Yorumlar


Kaybedenler Arasında
May 16, 2006 00:01

BILLY STRAIGHT
Jonathan Kellermen

Annesinin erkek arkadaşının tacizlerinden muzdarip,yaşına göre olgun sayılabilecek,okuma meraklısı,düzenli bir eğitim almamasına rağmen kendini eğitmekte başarılı ve henüz 12 yaşındaki Billy Straight,kaybedenler ile yüzleşiyor.
Straight,mesken tuttuğu parkta gece geç saatlerde bir cinayete tanık olur,gizlendiği bir köşede.Uzun zaman önce bir genel kütüphaneden ödünç aldığı bir kitabı,gizlendiği yerde bırakmış olması,eşgal ve kimliğinin önce Polis Departmanı tarafından teşhis edilmesine yol açacak ve medyada yayınlanmasıyla da ilgi odağı haline gelecektir.Ödül avcılarının yanısıra katil de Straight’in peşindedir.
Öldürülen kadın,ünlü bir TV dizisi aktörünün eski eşidir ve yıllar önce öldürülmüş Avusturyalı bir hostesin akıbetine uğramıştır,defalarca bıcaklanmış,lime lime edilmiştir,deyim yerindeyse.Polis Departmanı iki cinayetin aynı kişi tarafından işlenmiş olabileceği olasılığından hareket ederken,öldürülen kadının babasının cinayete tanık olduğu varsayılan kişi hakkında bilgi verecek kişiye 25.000$ ödül vereceğini açıklaması,Straight’in yaşamını tehlikeye atacaktır.
Şaşaalı yaşamının alçakgönüllü bir şekilde sona ermesini bekleyen yaşlı bir kadın,uzun yıllar önce Nazilerin temerküz kamplarından sağ çıkabilmiş yaşlı bir centilmen ve duygusal/cinsel dünyasındaki düş kırıklıklarını polislikte unutmaya çalışan kadın polis dedektifi Petra,Straight’in yaşamında nasıl birer rol üstlenecekler?
Kesinlikle okuyun


jesse_blue
June 21, 2008 10:28

kitaptaki tasvirler ve bir coçuğun psikolojisi iyi yansıtılmış.ama muhteşem bi akıcılık yok..ben biraz sıkıldım...zor bitirdim...ama tabi size kalmış...ŞEYTAN SARMALI nı merak ediyorum.belki onu severim...


Yorum yaz
mode_edit