menu

Y'nin Esrarı
Orjinal Adı:
The Tragedy of Y (1932)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

York Hatter New York limanında ölü bulunduğu zaman, adli tabip intihar raporu vermişti. Ama bir müddet sonra, York'un karısı Emily öldürülünce, bütün ipuçları katilin ölü York olduğu konusunda birleşti... Böyle bir şey olur mu, bir ölü cinayet işleyebilir miydi? Polis işin içine girince, anormal hadiseler birbirini kovalamaya başladı!... (Arka Kapak)


Yorumlar


A tragedy of Y
August 08, 2006 17:50

Ellery Queen'in diğer kahramanı Drury Lane'in en iyi macerası. Özellikle kesinlikle tahmin edilemiyecek bir sonu ve kaatili vardır.


Drury Lane macerası
November 27, 2008 02:31

Şimdiye kadar okuduğum en iyi Ellery Queen romanı diyebilirim.Bir solukta okudum.Sonlara doğru kitap daha çok heyacanverici bir duruma geliyor.Kitabın sonu müthiş.
Kahramanı Drury Lane.Drury Lane daha çok Shakespeare'in eserlerinde rol alan bir tiyatro oyuncusu.Sağır olduğundan dudak okuyarak karşısındakileri anlıyor.Ellery Queen'in diğer dedektiflerine göre(baba-oğul Queen'ler) ciddi bir kahramanı.Bazan kılık değiştirip başkalarının yerine geçiyor.
Kitabın başında bir kroki var.Hatter'lerin evinin krokisi.Olayda bir kapalı oda muamması var.Labaratuvara katil nasıl girip çıktı sorusunun cevabını bu krokiye bakınca anlayabiliyorsunuz.
Bir de sağır,dilsiz ve kör tanık var kitapta onun dokunma ve koku alma duylarının yardımıyla verilen ipuçları olayın çözümünde büyük rol oynuyor.
Hatterlerin hastalığını yazar belirtmemiş,bulguları vermiş
Cinayetlerde zehirlerin rolü büyük.
Romandaki kişilerden cinai bir roman yazmaya kalkışıyor.Taslağı hazırlıyor


Yorum yaz
mode_edit