menu

Leyleklerin Uçuşu ( 8.1/10)
Orjinal Adı:
Le Vol des cigognes (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Leyleklerin yeryüzündeki göçlerini, ayaklarına takılan halkalar sayesinde izlemeye tutkulu İsviçreli yaşlı kuşbilimcinin ani ölümü, aylak ve maceracı genç öğrenci Louis Antioche'u, bu uzun bacaklı kuşların neden normal güzergâhlarından garip bir şekilde saptıklarını araştırmaya iter.


Yorumlar


Başarılı!
May 17, 2006 18:09

Grange'nin başarısının bir örneği daha. Siyah Kan gibi pek çok ülkede gezilen bir hikaye. Had safada sürükleyici ve heyecanlı. Tüm Grange kitapları gibi ilgi çekici bilgilerle dolu. Avrupa'dan başlayıp Afrika'ya uzanacak ve Grange'nin ülkelere dair engin tecrübelerini güzel bir kurguda harmanlayışını izleyeceksiniz. Yine ilginç ve farklı konular içiçe.
Elbette tavsiye ediyorum.


Hayal kırıklığı
May 19, 2006 23:23

Markalanan leyleklerin göçten eksilerek döndüklerinin farkedilmesiyle,neler olup bittiğinin anlaşılması için görevlendirilen leylek dedektifinin öyküsü.Genç adan leyleklerin peşinde ülke ülke,kıta kıta dolaşırken kendi geçmişindeki sırlarla da yüzleşecektir.
Birbirine paralel iki öykü anlatılıyor kitapta ancak,eklemlenmenin yerine oturduğunu söyleyemeyeceğim.


göçmen kuşlar
May 20, 2006 14:14

Leyleklerle birlikte ramboculuk oynamaya var mısınız.Kahramanımıza birde kahraman üstü bir kadın eşlik ediyor.
Ama kitap güzel.
Benim böyle dediğime bakmayın :)


Leylekler nereye uçar
June 18, 2006 17:15

Yazarın ilk okuduğum kitabı. Bu kitabı okuduktan sonra yayımlanmış diğer kitaplarını da alıp bir nefeste okudum. Çok başarılı bir kurgu, detaylı bir araştırma ve muhteşem bir hikaye. Bıkmadan defalarca okunabilecek bir kitap. İçinde İstanbulumuzdan da bir güzellik olması ayrıca hoş. Bu kitabı okumayanın ya aklı yok ya parası ..:)


Leylekler
August 31, 2006 16:37

Grange in tarzının belirgin özelliklerinden biri anlatılan konuyla ilgili bolca araştırma yaptığının belli olmasıdır.Burda da durum farklı değil ama kurmacaları her zaman birbirine yapboz parçaları gibi birleştiren yazar bu kez aynı şeyi yapamamış gibi geldi.


Fena değil
July 30, 2009 07:21

Kitabın başını biraz ağır buldum. Ayrıca konunun nereye varacağı da bence belli idi. Bu nedenle ancak kitabın ortasında hiyayeye girebildim. Sonu fena değildi ve beni tatmin etti aslında. Bence bu yönü ile Taş Meclisi'nden tamamen farklıdır, çünkü orada başlangıç müthiş, sonu kötü. Hikayenin oynadığı yeri güzel. Bir İsrael bir Afrikadasınız. Afrikayı da güzel vermiş. Zaten hikaye Afrikada oynadığında sarmaya başlıyor. Onun dışında neredeyse her şey beklediğim gibi gelişti. Ben 7 verdim, ama 6,5'dan:)


Yorum yaz
mode_edit