menu

Taş Meclisi ( 6.8/10)
Orjinal Adı:
Le Concile de Pierre (2000)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Jean Christophe Grange, 'Kızıl Nehirler'in ardından 'Taş Meclisi'yle yine sahnede. Gerçekten şaşırtıcı bir hayal gücü... Dayanılmaz bir gerilim... Fiziksel ve psikolojik şiddet... Parapsikoloji... Şamanizm... Telepatiyle gerçekleştirilen bir trafik kazası... Esrarengiz akupunkturcu... Türk ve Moğol şamanların mirasçıları arasındaki savaş... Mucizevi tedaviler, ani ölümler.. Bilimsel referanslar, polisiye vakaları ve parapsikolojik olguları etkileyici bir psikolojik atmosfer içinde birleştiren bir hikaye. Eski Sovyetler Birliği'nin gömülmüş sırları, nükleer füzyon, Mayıs 68'in hala varlığını sürderen derin izleri, peş peşe bulunan ipuçları. Kurbanların cellat, kahramanların hep kötü olduğu fantastik bir gerilim.


Yorumlar


Bu kadar aptal bir sonu hiç okumadım
November 08, 2005 20:29

Grange en beğendiğim yazarlardan biri. Bu kitabı da soluk soluğa okudum. İlk sayfadan itibaren bırakamadım, ancak sonu bu kadar olağandışı, gerçekdışı ki inanamadım. Tam bir hayal kırıklığı. Yani insanların ayıya, yılana ve kartala dönüşmesi bana göre korku türünün özellikleri olmalıdır. Fazla hayal gücü, fazla saçmalık, ama böyle bir son sizi rahatsız etmiyorsa, okuyun...


Sonu tüm ciddiyeti bitirdi
April 04, 2006 20:24

Grange tüm kitaplarının toplamasını yaptığım yazarlardan ve bu kitap olay zenginliği açısından en iyisi bence.Baştan itibaren özellikle karakterin halet-i ruhiyesi ve olayların akışı bazen yavaş bazen hızlı bi gerilimle anlatılması kitaba devam edilmesini sağlıyo.Sonundaysa bişeyler olucak diyip iyice geriliyo insan-beethoven eşliğinde okuyunda görün- Ama kitap boyunca korunan ciddiyet o kendisine göre fazla uçuk olan son ile yitip gidiyo.


Polisiyecileri hayal kırıklığına uğratabilir, yine de okuyun.
May 17, 2006 18:16

Grange'nin yine heyecanlı ve sürükleyici bir eseri. Yine değişik konular, yine bilinmeyenler.
Konu Sibirya'ya kadar uzanıyor. Fakat hikaye; parapsikolojiyi bir bilim dalı olarak kabul etmiş eski Sovyetlerin pis işleriyle ilgili olduğundan; haliyle sonu fantastik.
Sanırım bu son, salt gerçekçi polisiye okurlarını haliyle kızdırmış. :) Çünkü biz fantaziden uzak Grange kitaplarına alışığız. (Taş Meclisi'nin öncesini konu alan çizgiroman Zener haricinde tüm kitapları fantastik öğelerden uzak olarak kaleme alınmıştı.) Ancak fantastik edebiyata gönül vermiş pek çok arkadaşımın bu kitabı çok beğendiğini hatırlıyorum.
Dolayısıyla önyargıyla yaklaşmayın, yine de okuyun.


Berbat Final
May 19, 2006 19:53

TAŞ MECLİSİ
Jean Christophe Grange
İyi bir başlangıç,vasat gelişmeler ve berbat bir final.Tam bir hayal kırıklığı.
Bütün anlatının Şamanlar arası bir yarışmayla sonuçlanacağı ve/fakat istediği herhangi bir canlı haline dönüşebilen Şamamın kurşuna teslim olabileceğini hayal edmezdim doğrusuçBu mu inanılmaz düş gücü!


mistik
May 20, 2006 14:11

Yazarın kitapları arasında yaptığım sıralamada sonuncu sırada olan.
Mistik öğeler barındırıyor.
Gerçekten bu kadar uzak olunur mu?
Olunurda bunu polisiye yazarı diye nitelediğimiz bir yazar yapar mı bilemiyorum.


vasat
May 21, 2006 16:02

diğer eserlerine nazaran pek beğenmediğim bir kitap ama okunması yinede zevkli ama diğer eserleri ile kıyaslayınca biraz vasat kalıyo


Grange hatırına
June 18, 2006 17:17

Grange romanlarını beğenenler bu kitabı da beğeneceklerdir. Sonuna kadar büyük bir merak duygusuyla okunuyor ama sonunda yerini biraz hayrete bırakıyor bu merak. Çoğu arkdaşın da belirttiği gibi sonu epey zorlama olmuş. Fakat yazarın akıcı dili keyifli anlatımı ve özenle hazırlanmış detaylar için bile okumaya değer..


Yorum yaz
mode_edit