menu

Ustaların Seçtikleri Dünyanın En İyi 44 Polisiye / Gerilim Hikayesi ( 7.8/10)
Orjinal Adı:
Master's Choice I & II (1999)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Ne diye bu kadar geciktim ki bu antolojiyi yapmakta! Önce büyük bir antolojinin konusunu bulmalıydım. Yazarların, hem okudukları hem kendi yazdıkları hikayelere çok ilginç bir açıdan baktıklarını biliyordum. Kısa cinayet hikayeleri yazarlarından şöyle on, on ikisini en sevdikleri hikayeleri seçmeye ve neden bu seçimi yaptıklarını açıklamaya ikna edebilirsem, hem temalı bir antoloji olurdu elimde hem de müthiş çekici bir kitap. Üstelik değil bir şey yazmak, hikayeleri bile seçmek zorunda kalmazdım! Dolayısıyla, Ustaların Seçtikleri fikrini ortaya attım. 'Kendi yazdıklarından en sevdiklerini mi seçecekler, yoksa okuduklarından en sevdiklerini mi?" ikisini de "O zaman iki kitap olur: Yazmaktan Gurur Duyduğum Hikaye ve Yazabilmeyi İstediğim Hikaye." Güzel dedim. Herhangi bir şey yazmadan kitap çıkartacaksam, iki tane olsun bari. Çok dha fazla vaktimi alacağa benzemiyor. Görüleceği gibi, Ustaların Seçtikleri tek ciltte iki kitap sunuyor size.


Yorumlar


elimizdeki en iyi 44 öykü
July 15, 2006 15:26

türkçede yay1mlanm1s belkide en iyi antoloji. 44 öykü ve yazarlar1yla birlikte üst düzeyde bir külliyat. herkes okumal1 , okutturmal1...


44 öykü
July 20, 2006 15:42

Orijinali iki ayrı kitap olan bu toplamanın türkçe baskısı iki bölüm halinde tek bir kitap olarak piyasaya sürülmüş.Hazırlayan Yazar L.Block kendi yazmadığı için olayı bir seri haline getirmenin sorun olmayacağını söylemekte önsözde.Mesaj gönderilen yazarlar kendi en sevdikleri hikayeleriyle başka yazarlara ait hikayelerden en favorilerini yollamışlar.Bu anlamda en iyi öykü oldukları tartışmaya açık kalıyor tabiki.İçlerinde sıkıcı hikayelerde var -mesela ilki Düğün İşi,Stephan Kıng,tabi şahsi bir görüş bu- oldukça keyifli hikayelerde mevcut tabiki.Toplama eserlerden hoşlananlar için bence bulundurulması gereken bir kitap.


En İyi Türkçe Polisiye Derlemlerinden
September 04, 2011 06:34

Gerçekten iyi bir kitap. Derlemelerin en iyi yanı da farklı yazarların aynı türden eserlerini okuyabilmek.


Yorum yaz
mode_edit