menu

Yaldızlı Eller ( 9.0/10)
Orjinal Adı:
Death-Watch (1935)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Eşikte bir adam arka üstü yatıyordu. Sarı ışık onu iyice aydınlatıyor, hâlâ seyiren yüz adaleleriyle elleri üzerinde gölge oyunları yapıyordu. Adamın kirpikleri titreşiyor, aralarından gözlerinin akları gözüküyordu. Ağzı açıktı. sırtı ızdırap çekiyormuş gibi hafifçe geriye bükülmüştü. Bir hışırtı duydular. Tırnaklarını halıya batırmıştı. Fakat herhalde bütün bunlar ölümden sonraki sinir refleksleriydi. Zira artık adamın ağzından kan gelmiyordu... Biçare yerde son defa debelendi. Gözleri açıldı. Ve öylece kalakaldı... (Arka Kapak)


Yorumlar


Ölüm Saati
August 15, 2008 06:02

Yaldızlı Eller'i ikinCi kez yeniden okudum.Aradan uzun zaman geçtiği için katili ve olayın nasıl olduğunu unutmuştum.Katilin hiç umulmadık birisi çıktığını belirteyim.
Carter Dickson bu kitapta S.S.Van Dine'in kurallarından birisini ihlal ediyor.
Kitabın orijinal ismi Death Watch-ölüm saati.Fakat Altın kitaplar herhalde Agatha Christie'nin Saatler-The Clocks ile karışmasın diye Yaldızlı Eller koymuş adını.
Çevirmen belli değil.Yayınevi yazmayı mı unutmuş.
Yazar Saatlerin tarihi ve engizisyon konusunda epey bilgi vermiş kitapta.Zaten Carr tarihe ve tarihi şeylere çok meraklı.Hemen her kitabında tarihin ilginç şeylerine yer veriyor.
Dr.Gideon Fell'le ilgili de epey bilgi var kitapta.
Emekli öğretmen,gazeteci,tarihçi.
Doğum:Stavely Manor, Garth, Lincolnshire, 1884
Babası;Sir Digby
Annesi:Lady F
Eğitim Yerleri:Eton and Balliol, Harvard (U.S.A.), BA, MA (Oxon.), PhD (Harvard), LLD (Edinburgh).
Kulüp üyelikleri.Garrick, Savage, Detection
Hobileri;Reading and detection of crime-Okuma ve Suç-cinayet araştırması
Bugünkü adresi:13 Round-Pond Place, Hampstead, London NW3
Diğer adresleri:Yew Cottage, Chatterham, Lincolnshire (Hag's Nook) ve 1 Adelphi Terrace, London (Mad Hatter ve diğer 1930 da yazdığı kitaplarda daha çok Hampstead'te oturur.
1967 den kısa bir süre sonra öldü.
Kendisine, ara sıra başvurulan olan GF'in karısının hakkında hiçbir ayrıntı yoktur, hatta onun ismi değil.
Kurmaca bir kişi için biraz fazla bilgi oldu ama!!!
Carr'ın kitaplarındaki dedektiflerden Dr.Gideon Fell en sevdiğim dedektiftir.Onun Hadley'le karşılıklı faraziyeler yürüterek birbirini çürütmeye çalışmaları olağanüstüdür.Yaldızlı Eller kitabındada bir yerde birisi savcı birisi savunma avukatı olup olayların nasıl olduğunu ve katilin kim olabileceğini tartışırlar.Dr.Fell,Hadley'le sürekli alay eder.Hadley'siz Carr romanı renksizdir.
Carr'ın hemen bütün kitaplarının başında okuyucuyu heyecanlandırmak için bir bölüm yer alır.Bilinmeyen esrarengiz olaylardan bahsedilir.
Carr'ın kitaplarında da eski kitaplardaki olaylardan bahsedilir fakat Connelly gibi eski kitabın katili belirtilmez ya da olayın nasıl olduğu anlatılmaz.
Yaldızlı Eller kitabının başlangıç özeti:
Gambridge mağazasında mücehverat kısmında ucuz satış vardır.İçeri tıklım tıklım doludur.Reyon şefi bir kadını antika bir saati çalarken yakalar.Hırsız kadın onu bıçaklayıp öldürerek kaçar.
Çalınan saatin sahibinin evinde ise bir adam ensesine bir saat yelkovanı saplanarak öldürülür.


İntikam Saati
April 15, 2012 07:33

ilk sayfalarda konu çok çetrefilli gelse de kitap kendini okutuyor ve yazar kurgu-konu farklılığını yine sergiliyor.


Yorum yaz
mode_edit