menu

4'ün Kuralı
Orjinal Adı:
The Rule of Four
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Zamanın ötesinden günümüze uzanan entrikalar, göz kamaştırıcı bilimsel araştırmalar ve muhteşem bir hayal gücünün bileşimi: 4'ün Kuralı

Mezuniyetlerine çok az kalmış olan iki öğrenci -Tom Sullivan ve Paul Harris- Hypnerotomachia Poliphili'nin gizemli mesajlarını çözmek üzeredirler. Üzerinde çalışan herkesi hipnotize etmesiyle ünlü 500 yıllık Hypnerotomachia, Tom Sullivan'ın babasını da aynı şekilde etkilemiş ve adam bu konuyu saplantı haline getirmiştir.

Tom ve Paul, yüzyılların sırrını çözmek üzereyken hiç beklenmedik engellerle karşılaşırlar. Ancak, iki arkadaşın bulduğu eski bir güncede, o tarihi Rönesans elyazmasının sayfaları arasında gizli bir mezarın yerini gösteren şifreler olduğu anlaşılır.

Bu son ipucu, iki arkadaşı Hypnerotomachia'nın garip dünyasına; unutulmuş bilgeliğin, inanılmaz cinsel zevklerin ve korkunç bir vahşetin yer aldığı o dünyaya iter...
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Yazısı'ndan Alıntı)


Yorumlar


Satış Başarısı Kitapta Yok
June 20, 2006 15:04

4’ÜN KURALI
Ian Caldwell&Dustin Thomason
Princeton Üniversitesinde öğrenimlerini sürdürmekte olan iki arkadaş,500 yıllık gizemli bir metin olan Hypnerotomachia Poliphili’nin gizlerini çözmek için Profesörleriyle birlikte çaba göstermektedirler.Hypnerotomachia Poliphili’nin içerdiği anlamsız görülen öykülerinin ve yapısının ardındaki şifrelerin çözülmesi zaman alacaktır.
İkiliden Tom’un babasının uzun yıllar önce aynı kitabın gizleriyle uğraşması ile ölümü arasında bir ilişki olabilir mi?Ya,hala sürmekte olan cinayetlere ne demeli?
İkili,tüm zamanlarını hasrettikleri kitabın şifresini çözüp,neredeyse unuttukları özel yaşamlarını bir düzene sokabilecekler mi?
Kitabın içerdiği sırlar,popülist Dominiken diktatör Savoranola önderliğinde gerçekleştirilen insan ve kültür kıyımına ilişkin olabilir mi?Ya,o kıyımda yok edildiği sanılan erken Rönesans dönemimin paha biçilmez sanat eserlerine ilişkinse bu gizemli kitap.
4’ün Kuralı,sanıyorum çevirisi gerçekleştirildikten epey sonra, Dan Brown rüzgarından yararlanmak amacıyla basıldı ve satışlar da yayınevinin amacına ulaştığını gösteriyor.Keşke içeriği de satışları denli başarılı olabilseydi.


yazık olmuş
July 05, 2006 00:55

Kitap odak noktasına tamamiyle Hypnerotomachia Poliphiliyi koysaymış bence çok daha etkili ve akıcı olurmuş.Belirli bir noktaya kadar son yılını okuyan bir üniversite öğrenisinin gelecek kaygılarını,geçmişle ilgili hayıflanmalarını,kampüs olaylarını okuyosunuz.Esas merak konusu olan kitaba her seferinde dokunduruluyor o kadar.Türünün başarılı örnekleri kadar akıcı değil.Ama Hypnerotomachianın şifreleme tekniği muazzam.Bu anlamda tarihi bi roman yazılsaymış keşke.


Yorum yaz
mode_edit