menu

İntikam Gönüllüsü
Orjinal Adı:
Avenger (2003)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

İntikam Gönüllüsü, Vietnam savaş alanından, parçalanan Yugoslavya'ya, oradan da Orta Amerika'ya kadar uzanan; nefes kesici aksiyonu ve politik gerilimiyle okuyucuyu sonuna dek heyecana sürükleyen, görkemli bir kitap. "İntikam Gönüllüsü ile Forsyth formunun zirvesinde... Usta yazar eski yeteneğinden hiçbir şey kaybetmemiş." - Daily Mail (Arka Kapak)


Yorumlar


Frederick Forsyth ne yazdığını bilir!
May 18, 2006 16:55

Frederick Forsyth'ın hikaye içinde yer verdiği ayrıntılar kimileri için sıkıcı olabilir. Ancak bu ayrıntıların tamamının gerçek detaylar olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Forsyth bir silahın bir sınırdan nasıl geçirileceğine dair 10 sayfa yazıp heyecan arayan okuyucularını sıkabilir; fakat Forsyth okuyacak olanlara şu tavsiyede bulunabilirim: Detayları atlamayın! Eğer silahın sınırdan nasıl geçirileceğine dair 10 sayfa okuduysanız bilin ki; o silah o sınırdan ancak o şekilde geçirilebilir ve yazılanlar tamamen gerçek ve doğrudur.
Forsyth'ın uluslararası politika, yakın tarih, gizli örgütler, silahlar, soğuk savaş vs. konularındaki bilgileri; kendisinin gazetecilik geçmişinden gelen uzun araştırmalara ve tamamen askeri, siyasi ve örgütsel kişilerden, işin uzmanlarından aldığı bilgilere dayanmaktadır.
Sıradan bir Amerikan romancısının aynı konuları daha heyecanlı ve keyifli işlemesi mümkün olsa da, daha gerçekçi işlemesi asla mümkün olamaz. Forsyth ne yazıyorsa, onu gerçekten bildiği için yazıyordur.
İntikam Gönüllüsü romanında pek çok şey öğreneceksiniz. Konu Vietnam Savaşı'nın bilinmeyen yönleriyle başlayıp Yugoslavya'nın yedi eyaletinin bağımsızlık sürecinde yaşanan vahşet ve dehşetle devam ediyor ve "muz cumhuriyeti" tabir edilebilecek Güney Amerika ülkelerinin politik konumuna ışık tutuyor. Ayrıca kitap boyunca Birleşik Arap Emirliklerine ve Orta Doğu'nun terör sorununa da uzanacaksınız. Hikayenin sonu da yine bir Forsyth klasiği.
Politik polisiyelerin vurdulu kırdılı sahnelerle dolu olması gerektini düşünenlere, arabalı kovalamaca sahneleri bekleyenlere, gerçek istihbarat çalışmalarının silahtan çok diplomasiyle ilgili olduğundan bihaber olanlara Forsyth tavsiye etmiyorum. Fakat gerçek olaylar üzerine kurgulanmış gerçekçi hikayeler okumak isteyenler bu kitabı kaçırmasın.


Yorum yaz
mode_edit