menu

Bir Adım Geriden ( 8.8/10)
Orjinal Adı:
Steget efter (1997)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Roman dedektifin direksiyon başında uykuya dalıp ölümcül bir kaza geçirmesiyle başlar. Wallender'in sağlığı bozulmuş şekeri yükselmiştir ve prostattan yakınmaktadır. Aşırı şişmandır, tansiyonu yüksektir ve gün geçtikçe bozulan İsveç toplumu onu iyice huysuz bir adam haline dönüştürmüştür. Roman boyunca süren belirgin bir olumsuz hava vardır ve karamsarlık kendi içinde bir ilaç gibidir; Mankell "Birçok kişi karamsarlığı tipik İskandinavyalı davranışı olarak tanımlıyor," diyor. "Belki bu bize atalarımızdan miras kaldı." Ancak Mankell okuyucularının özellikle de İsveç Polis Teşkilatı'ndakilerin onun karamsar eserlerini çok sevdiklerini itiraf ediyor. Bir Adım Geriden, yaz dönümü gecesi üç gencin ormanda düzenledikleri eğlencede cinayete kurban gitmeleri ile başlar. Gençler, gözetlendiklerinden habersizdirler ve bu onların sonunu hazırlayacaktır. Kısa bir sonra da Dedektif Wallander'in meslektaşlarından biri de cinayete kurban gidecektir.
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Tavsiye ederim
November 08, 2005 19:34

Şimdiye kadar yayınlanan tüm Wallander Romanları okudum. Bu cilt gerçekten en iyilerinden. Belki de en iyisi. Dokuzluk serinin 7. cildi. Herkese tavsiye ederim.
Wallander tiplemesi bu romanda da daha evvelkilerde olduğu gibi biraz acınacak, fakat muhakkak sevilecek bir tiptir. Üç genç insanın kayboluşu ve ölü olarak bulunuşu ile başlar. Bununla beraber Wallander'in yakın çalışma arkadaşı olan Svedberg de dairesinde ölü bulunuyor. Ystad polisinin yas tutacak zamanı yok, çünkü her şey iki olayın ilişkisine işaret ediyor.
Kaçırmayın


Klasik Wallander
August 30, 2006 21:25

BİR ADIM GERİDEN
Henning Mankell

Ystad polis ekibinden Svedberg’in üst üste iki gün karakola gelmemesi kötü bir şeylerin olup bittiğine işaret etmektedir.Wallander,iş arkadaşını evinde öldürülmüş olarak bulur,yakın mesafeden başına ateş edilerek öldürülmüştür Svedberg.Ortadan kaybolan bir gurup genç insandan birisi ebeveynine Avrupa’nın değişik merkezlerinden posta kartları göndermektedir, fakat annesi posta kartlarının başka birisi tarafından gönderildiğini söylemekte ve polisten çocuğunun bulunmasını istemektedir.Nitekim bir süre sonra gençler ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulunacaktır, üzerlerinde 18. yy. kostümleri vardır.
Wallander ve ekibi bir yandan Svedberg’in katiline ulaşmak için arkadaşlar hakkında araştırma yapar ve onun kimlerle ilişki içinde olduğunu öğrenmeye çalışırken diğer yandan öldürülen gençlerin niçin öldürüldüklerini araştırmaktadır.Svedberg’in çok yalnız bir insan olduğu açığa çıkmıştır,iki kuzeni,gökyüzü gözlemleri yaptığı bir arkadaşı ve evinde bulunan bir fotoğrafda görülen bir bayandan başka kimse yoktur hayatında.Öldürülen gençlerin ise Yaz Dönümü eğlencesi için ormanda bulundukları ve kendi aralarında bir parti düzenledikleri anlaşılmıştır.Hastalandığı için partiye katılamayan bir de genç kız vardır ve henüz sağdır.
Sanırım bu kitapla bitirdim serinin tüm kitaplarını.İyi ki tanıdım Henning Mankell’i


Yorum yaz
mode_edit