menu

Ölmeyi Bekle
Orjinal Adı:
Hope to Die (2001)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Matthew Scudder 15

Byrne anahtarını çıkarıp kilide sokuyor. İki adam anahtarın kilitte döndüğünü işitiyor. Oturan adam ayağa kalkıyor, ayaktaki kapıya doğru yürüyor. Byrne Hollander kapıyı itiyor, karısına yol veriyor, kendisi de arkasından giriyor. Sonra iki adamı görüyorlar ama artık çok geç. Onların ne yaptıklarını, neler söylediklerini söyleyebilirim. Hollanderler'in nasıl yalvardıklarını, pazarlık etmeye çalıştıklarını ve iki adamın yapmaya karar verdikleri şeyi nasıl yaptıklarını. Byrne Hollander'i susturuculu bir .22'lik otomatikle iki kere kalbinden ve bir kere da şakağından nasıl vurduklarını. Şöminenin önünde dolaşan adamın Susan Hollander'in önden ve arkadan nasıl iki kere ırzına geçtiğini ve makatına boşaldığını, sonra şöminenin şişini nasıl vajinasına soktuğunu, daha önce sabırla oturan adamın ya merhametinden ya da bir an önce oradan çıkmak istediğinden kadının uzun saçlarını eline dolayıp başını geriye çekerek boğazını mutfakta bulduğu bir bıçakla kestiğini. Bıçak karbon çeliğinden ve keskin yeri tırtıklıydı ve üreticisi onun kemiği bile keseceğine yemin etmişti.



Yorumlar


Private Eye türüne şablona en uygun örneklerden biri
May 18, 2006 11:45

Hard boiled polisiye tarzının turlerinden biri olan Private Eye şablonuna göre; hikaye ozel dedektiflik yapan kahramanın ağzından anlatılır. Sert yapılı kahraman, sokaklarda olayları araştırır ve suçlu kesimden de dostlar edinmeyi ihmal etmez. (Detaylı bilgi için Bkz. Cinairoman forum sitesi, polisiye sözlük çalışma grubu.)
Matthew Scudder serisi, Private Eye serisinin birebir örneklerinden. Eski polis, özel dedektifimiz Matthew Scudder, New York sokaklarında metrodan inip otobüse binerek, bilmem kaçıncı sokaktan bilmemne mahallesine yürüyerek çevreyi arşınlıyor ve suçluları kovalıyor. Eski alkolizm alışkanlığı, başarısız ilişki kurma becerisi nedeniyle parçalanmış ailesi, kirli çevrelerden dostları ve yer yer suçun doğasına dair daldığı düşünceleriyle çok tipik bir Amerikan dedektifi. Private Eye türünü merak ediyorsanız okunacak örneklerden bir tanesi budur.
Ölmeyi Bekle macerasında Scudder, dedektiflik lisansını kaybetmiştir, yine de olayın üzerine talep olmaksızın giderek; bu arzı ile talep yaratmayı başarır. Katilin kimliği hakkında çeşitli tespitlerde bulunabilecektir ama bakalım katili yakalayabilecek midir?


Yorum yaz
mode_edit