menu

İmdat Diye Bağır!
Orjinal Adı:
The Ringer: The Gaunt Stranger (1928)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Scottland Yard müfettişi Alan Wembury -R-Bölümüne terfi edilir. O sırada polisin bir türlü yakalayamadığı ve Australya'da öldüğü sanılan Ringer lakaplı bir cani geri döner. Yard, Ringer'in bir Avukat olan Meister'den öç alacağını tahmin eder ve bu isteğini yerine getirmeden Ringer'i yakalamak ister. Ancak bu o kadar kolay değil. Çünkü Ringer her zaman farklı bir kılık kullandığından, kimse yüzünü tanımıyor. Kara Dizi 28


Yorumlar


Bulursanız Wallace için iyi bir başlangıç!
May 05, 2006 14:39

İlk defa 1925 yılında yayınlanan bu roman aynı zamanda filmleri de çekildi. Polisiye tansiyonu düşük olsada bence zevkle okunacak bir polisiye. Aslında insan sürekli olarak sadece Ringer Kim? sorusunun cevabını arıyor. Tüm kitap aslında bunun üzerinde kurulu. Roman zamanında tutulmuş olsa gerek çünkü devam romanı mevcuttur "AGAINST THE RINGER". Bence bulursanız Wallace için iyi bir başlangıç!


kara film örneği
December 18, 2006 20:31

bu kitabı okurken, kendinizi siyah beyaz bir kara film izler gibi hissediyorsunuz. öyle ki, gözünüzün önüne eski oyuncular ve eski londra sokakları geliyor. bugün için oldukça naif bir konusu ve olay örgüsü var, ancak nostaljiden hoşlanıyoranız, oldukça güzel bir kitap bu. hoş, bazı olaylar bizim yerli amanvermez avni'yi çağrıştırmıyor da değil. eğer ciddi ciddi okumaya kalkarsanız, sürekli "neden ki" diye sormanız gerekebilir ama bundan imtina ederek okursanız gerçekten eğlenceli.

tüm karakterlerin hatta kötü karakterlerin ve suçluların dahi ingiliz beyefendisi olduğu bu kitapta, hanımefendiler de pek bir cici. ringer'a gelince (kitabın kılık değiştirmede usta, aranıp yakalanamamasıyla maruf, fantoma'yı andıran, ancak fantoma'dan farklı olarak adalet peşinde bir kötü karakter)yakalanmasını istemekten ziyade, başarılı olmasını umuyor okuyucu.

uzun zamandır polisin arayıp da yakalayamadığı ringer'ın ingiltere'ye döndüğü söylentisiyle başlar hikaye. kitabın iyi karakteri dedektifimiz ise londra'nın olaylarıyla meşhur bölgesine yeni terfi edilmiş, bu arada müslif bir aristokrat ailenin kızı olan aşık olduğu hanımefendi ise ağabeyiyle birlikte bölgeye taşınmış ve suçlularla samimiyeti nedeniyle polislerin antipatisini toplayan bir avukatın yanında çalışmaya başlamıştır. ringer'ın ortaya çıkması, geçmişteki bir sürü olayı tekrar gündeme getirecek ve herkesin hayatı kesişecektir.


Yorum yaz
mode_edit