menu

Üç Dul Kavşağı
Orjinal Adı:
La Nuit du Carrefour
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Maigret yorgun bir iç çekişle sandalyesini, dirseklerini dayamış olduğu masadan uzaklaştırdığında, Cari Andersen'in sorgusu başlayalı tam on yedi saat olmuştu. Perdesiz pencerelerden, gün boyunca dışarıda olup bitenleri seyretmişlerdi. Önce, öğle paydosunda işçi kızlarla memurlardan oluşan kalabalık Saint-Michel Meydanı'ndaki küçük lokantalara doluşmuş, sonra etraf biraz sakinleşmiş, saat altıda metrolara ve tren istasyonlarına doğru bir koşturmacadır başlamış ve nihayet ortada sadece bir şeyler içmek için dolananlar kalmıştı. Seine Nehri'nin üzerine sis çökmüştü. Son römorkör, yeşil ve kırmızı ışıklarını yakmış, arkasında üç mavnayı sürükleyerek geçmişti. Son otobüs. Son metro. Film panoları içeri alındıktan sonra demir parmaklıkları kapatılan sinema... Maigret'nin bürosundaki soba sanki daha fazla gürüldüyordu. Masanın üzerinde boş bira şişeleri, sandviç artıkları vardı. (Kitabın Girişinden)


Yorumlar


Kolay Kitap
June 20, 2006 14:49

ÜÇ DUL KAVŞAĞI
Georges Simenon

Paris yakınlarında öldürülmüş olarak bulunan ve elmas kaçakçılığı yaptığından kuşku duyulan Hollandalı bir elmas tüccarının cesedi,son model bir otomobilin içindedir ve otomobilin sahibi olan kişinin komşusunun bahçesindedir.Ceset ve otomobilin bulunduğu evin sahibi olan kişinin eski püskü otomobili ise,son model otomobilin sahibi olan kişinin bahçesinde bulunmuştur.Uzun saatler süren sorguya rağmen,otomobil ve cesedin bulunduğu evin sahibi olan Carl Andersen olayla bir ilgisinin olmadığını ısrarla belirtmektedir.Maigret, Andersen’in
Masum olduğuna ikna olmuştur ya,giz nasıl çözülecek?
Müfettiş Maigret keskin gözlem yeteneği ve işlek zekası ile cinayet soruşturmasını başlatır.Olayın gerçekleştiği banliyöye giden Maigret geçimsiz komşulardan mürekkep ve topu topu üç ailenin ikamet ettiği Üç Dul Kavşağında olup biteni aydınlatabilecek mi?
Biraz geniş tutulmuş bir hikaye kitabı elimdeki,bir roman değil.Sanırım Simenon’un erken dönem yapıtlarından birisi.Cinayeti işleyen kişinin cesedi,kanunsuzluk ve entrikanın yaşandığı mekanda yani Üç Dul kavşağındaki bir evin bahçesinde bırakması ve olaya otomobilleri de sokması zaten başlı başına çözümün ilk halkası değil mi?Kolay okunan bir kitap,ama ahım şahım bir polisiye değil.
Kitabı öneren arkadaşın affına sığınırım


Yorum yaz
mode_edit