menu

Cehennem Alevi
Orjinal Adı:
Shadow Fires (1987)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Rachel Leben, yedi yıldır sürdürdüğü evliliğini bitirme kararı almıştır.
Kocası Eric kendisinden on iki yaş büyüktür ve 30 milyon doları vardır. Rachel'in tek isteği, yedi yıldır sürdürdüğü gösterişli ve lüks bir yaşamdan sonra huzurlu ve sıradan bir hayattır. Bu yüzden boşanırken yasal hakkı olan 13 milyon dolar yerine ondan yalnızca 500 bin dolar ister. Eric'in buna inanması mümkün değildir. Ona göre işin İçinde bir iş vardır.

O sabah birlikte gittikleri avukatlık bürosundan sinirli bir şekilde çıkan Eric, karşı kaldırımdaki arabasına doğru ilerlerken hızla üzerine gelen kamyonu fark etmez. Rachel kocasının önce havaya doğru fırladığını, sonra da eski bir paçavra yığını gibi yola düştüğünü görür. Yanına gittiğinde Eric son nefesini vermiştir. Morga kaldırılan Eric'in cesedine yasa gereği otopsi yapılacaktır. Şoka giren Rachel evine kapanıp sakinleşmeye çalışır, ama ertesi sabah aldığı bir telefon buna izin vermeyecektir. Telefondaki ses kocasının cesedinin ortadan kaybolduğunu söylemektedir... (Arka Kapak)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


KOONTZ BU MU GERÇEKTEN
May 03, 2006 23:57

CEHENNEM ALEVİ
Dean Koontz

Başarısız geçen 7 yıllık bir evlilikten kurtulmak üzere olan kadın kahramanımz,Avukatlık Bürosundan birlikte dışarı çıktığı kocasının bir kaza sonucu ölümüne tanık olacaktır.Ancak takip eden günlerde yaşananlar;kocanın ölmediği,aksine kolayca da ölmeyeceğinin ayırdına varmasını sağlayacaktır..

Koca’nın sahiplerinden biri olduğu ve tıbbi araştırmalar yapan,Amerikan hükümetinin destek ve –gizli-denetimindeki şirket,insan metobolizmasının kendini yenilemesini güçlendiren bir ilaç geliştirmiş ve koca,bu ilacı kullanmıştır,kazadan önce.

Kullanılan ilaç,kocanın genetik yapısını son derece kararsız bir hale getirmiştir,ölümsüzlüğe ulaştırmakla beraber.Koca,öteden beri kendisini aldattığından kuşkulandığı kadını yok etmek için harekete geçerken,ilacın öneminin ayırdında olan hükümet ajanları da,her ikisinin peşine düşmekte gecikmeyecektir.Bu ajanların başındaki kişinin karanlık geçmişi de,olayların gelişiminde bir etkendir.

Yazarının Dean Koontz olduğuna bakıp da aldığım kitaplardan birisi.Kitaptan bir tat aldığımı söyleyemem.sanki bir cizgi film seyretmişim,ya da çocukluğumda kalan çizgi romanlardan birisine göz atmışım gibi bir hisse kapıldım,bitirdiğimde.Neden acaba?
Okumasanız da olur.


Yorum yaz
mode_edit