menu

Büyük 4 ( 6.3/10)
Orjinal Adı:
The Big Four (1927)
Yazar:
Yayınevi:
Ak
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Ak
Sizin Puanınız:

Poirot'un yatak odasının kapısında toza toprağa bulanmış bir adam durmaktadır. Zavallı adam Poirot'a boş boş bakıp yere yığılır. Bir anda neye uğradığını anlamayan yaşlı dedektif pek çok bilinmezin ortasında kalakalmıştır. Bu adam kimdir? Şok mu geçirmektedir? Dahası, bir kâğıt parçasına defalarca karalanmış 4 rakamının bir anlamı var mıdır? Poirot farkında olmadan uluslararası bir entrikanın içine dalmıştır ve 4 rakamının sırrı tüm bilinmezlerin cevabı olacaktır.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


büyük dörtler
May 23, 2006 09:57

Pairot ve Hastings'in birlikte çözüm aradıkları kitaplardan birtanesi. Büyük dörtler kimler? amaçları ne ? gibi sorularına yanıt arıyorlar. Kitabı ben sıkıcı buldum.


büyük 4
August 07, 2006 16:12

En başta dörtlerin kim olduğuna dair bilinenler anlatılırken ilgi çekici olduğunu düşünmüştüm ama sanki anlatımda bir şeyler eksik ve bu yüzden çok da eğlenceli yada meraklandırıcı gelmiyor.


Gizem Yok
February 25, 2008 10:33

1. Agatha Christie yine suya sabuna dokunmayan bir uluslararası komplo hikayesi yazmış. Casus romanı tadında yazmaya çalışmış ama hiçbir ülkeye de dil uzatmak istememiş, neticede "dünyaya hükmetmeye çalışan dört bağımsız birey" gibi tuhaf bir kurgu çıkarmış ortaya. :? Bu dörtlü kötü adam kulübünün realiteyle ilişkisi, Süpermen'deki Lex Luthor'dan daha iyi görünmüyor.

2. Hikayenin "plot"u da iyi sayılmaz. Sürekli kendisini tekrarlayan bir döngü gibi. Bu "loop"lar beş kere kadar kendi kendilerini tamamen aynı şekilde tekrarlıyorlar ve işte tam bu noktada da hikaye kabak tadı vermeye başlıyor. Ayrıca bu mini-gizemler de Agatha Christie'nin polisiye tarzdaki gizemlerinden daha kısa ve küçük olduklarından aynı lezzeti de yakalayamıyorlar.

3. Poirot'nun Holmes göndermeleri kör parmağım gözüne olmuş. Bu göndermeler ile Agatha Christie sanki "ben Arthur Conan Doyle'dan daha farklı bir kurgu yaptım" demeye getiriyor, ancak bazı noktalarda da fena halde Holmes cover'ı olmaktan kurtulamıyor.

4. Kitaba makro bakarsak ortada gizem falan yok. Büyük Dörtler kitabın ilk sayfasından itibaren hepimize malum. Yani her şey belli, her şey biliniyor. Bilmediğimiz tek şey, acaba Poirot Büyük Dörtler'i ne zaman yakalayacak. Bu kitabı asıl keyifsizleştiren de bu herhalde, gizem yokluğu.

Uzun sözün kısası, bu kitap benim en beğenmediğim Agatha Christie'ler arasında yerini aldı. Acı Kahve bile bence çok daha iyiydi.

3/10, o da Agatha Christie'nin güzel hatırı için.


jesse_blue
June 21, 2008 07:43

kitap akıcı fakat sanırım yanlış kitapla başladım.
bana çok basit geldi.
bende ilk kez agatha okudum-umarım büyük bir kayıp değildir- ve büyük dörtleri başlangıç için tavsiye etmem.
ama on küçük zenci,dan ackroyd cinayeti,ve perde indi,şampanyadaki zehir romanlarının yorumları iyidi.


Agatha Christie'den Casus romanı
December 13, 2008 08:49

Agatha Christie'nin Büyük Dörtleri'ni uzun bir sürede okuyup bitirdim.Araya birkaç kitap sıkıştırdım.Kolay okunan bir macera romanı yazmış Agatha Christie.Biraz Sherlock Holmes biraz Arsen Lüpen biraz James Bond tarzlarının karışımı.
Expenentia'ın bütün değerlendirmelerine katılıyorum.
http://www.cinairoman.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=19&st=0&sk=t&sd=a&start=105
5/10


Akıcı
January 31, 2011 09:26

Ben tüm bu olumsuz eleştirilerin aksine kitabı çok akıcı ve heyecanlı buldum. Agatha'nın daha önce gazeteler için yazdığı ve özellikle Almanya'ya yüklenmeler olduğu için değiştirilmesi rica edilen 700 kelimelik hikayeleri var. Bu yüzden Christie-sanıyorum dördüncü- kitabında yeni bir yazar olduğu için ülkeleri siyasi açıdan karıştırmamış ve casus romanı tadında bir roman yazmış. Bununla birlikte Poirot'nun aşkı Kontes Vera Rossakof'uda tekrar göstermiş ve Poirot'nunda, bizimde gönlümüzü hoş etmiştir ;D


Yorum yaz
mode_edit