menu

Gotik Öyküler
Orjinal Adı:
The Call of Cthulhu: And Other Weird Stories (1989)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

H.P. Lovecraft'ın tüm yaşamı boyunca yazdığı 51 öyküden sekizinin bir araya getirildiği Cthulhu'nun Çağrısı, gotik edebiyatın, öneminden hala bir şey kaybetmemiş, klasik önerilerden. Kitabına adını veren "Cthulhu'nun Çağrısı adlı öykü ile "Innsmouth Üzerindeki Gölge" Lovecraft'ın ana temalarından biri olan "Cthulhu Mitosu" üzerine yazdığı en kapsamlı öykülerden. (Arka Kapak)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


mitos üzerine öyküler
July 05, 2006 00:31

Howard Philips Lovecraft Edgar Allan Poe'nun izinden giden yazarlar arasında en bilineni.1890'da her ikisi de aynı akıl hastanesinde ölen bir ailenin çocuğu olarak özellikle annesi tarafından aşırı korunmacı ve içe kapanık bir tavırla büyütülmüş.Bu durum okuduğum kadarıyla üslubuna fena halde yansımış.Hayatı boyunca hiçbir öykü kitabı basılmamış ve hatta öykülerine hiç güvenmeyen bir yazarmış.Zaman ve boyutlarla sınırlandırılmayan bir dehşeti göstermek ve hissettirmek ister yazılarında.

Cthulhunun Çağrısı farklı ve uzun öykülerinin yer aldığı bir kitap.Kitaba adını veren öyküyle Innsmouth üzerindeki gölge, ana temalarından olan "cthulhu mitosu" üzerine yazığı en kapsamlı öykülerden.


Yorum yaz
mode_edit