menu

Kötülük Dolu Adam
Orjinal Adı:
The Man with a Load of Mischief (1981)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Polisiye romanlarının kraliçesi olarak anılan ve kitapları tüm dünyada listelerden inmeyen Martha Grimes'ın Kötülük Dolu Adam'ı ilk kez Türkçede. Grimes, Richard Jury serisinin ilk kitabı olan Kötülük Dolu Adam'da İngiltere'de kar altındaki bir kasabada gerçekleşen sır dolu cinayetlerin gizeminin peşine düşürüyor bizi... İngiltere'nin en sakin yörelerinden Long Piddleton'a gelen Müfettiş Richard Jury, karşısında kartpostallardan fırlamış gibi görünen sessiz sakin bir kasaba bulur. Kasabanın tek bir kusuru vardır: Birbirinden garip cinayetlere mekân olması. Üstelik kasabadaki herkes, cinayetleri dışarıdan gelen birinin işlediğine emindir; tek bir kişi dışında. Asalet unvanından ve Lordlar Kamarası'ndaki yerinden vazgeçtiği günden beri herkesin şüpheyle yaklaştığı Melrose Plant. Ve o, Jury'ye katili araması gereken yeri, bu güzel kasabanın altında yatan karanlığı gösterecektir. (Tanıtım Yazısından)


Yorumlar


Agatha Severlerin Dikkatine
November 21, 2008 09:45

Kötülük Dolu Adam'ı yeni bitirdim. Tek kelimeyle mükemmel.
Altın Çağ polisiyelerinin tadı var kitapta. Martha Grimes'a Agatha'nın mirasçısı denilmesi kesinlikle boşuna değil. Hatta artısı var, edebiyat yapıtlarında rastlanabilecek bir dille yazıyor
İngiltere'nin kırsalında, tarihi hanlarda üst üste cinayetler işleniyor ama katil cinayetleri adeta sanatsal birer tasarım gibi kurgulamış. İki yabancının hanlarda ölü bulunmasıyla başlayan romanda cinayetler arttıkça öldürüş biçimleri sadeleşiyor ama gerilim giderek tırmanıyor haliyle. Hem kasabanın tekinsizliğini, hem de karanlık geçmişleri olan şüphelileri, polisiyelerde sık görülmeyecek biçimde derinliğine işlemiş.
Dedektif Richard Jury ve ona zaman zaman yardım eden, Lord unvanını elinin tersiyle itmiş aristokrat Melrose Place'i eminim çok seveceksiniz. Kimileri Dorothy L. Sayers'la da kıyaslamış ama ondan çok daha iyi. Agatha severler kaçırmasın.


Kapağa Dikkat
August 08, 2009 02:18

Kolay okunan Agatha Christie tarzı bir polisiye.
Dedektifi Richard Jury bazan Poirot'u hatırlatıyor.
Kitapta polis romanı yazan 3 kişi var.2 kişisi dedektifliğe soyunuyor.Melrose Plant ve Halası Agatha.Agatha Mrs. Marple'ı aanımsatıyor.
Olaylar karlı bir kış günü,küçük bir İngiliz kasabasında geçiyor.Üst üste cinayetler işleniyor.Kasabaya vdışardan gelen iki adam kasabanın iki hanında öldürülüyor.Hanlardan birinin adı Kötülük Dolu Adam.
Kitaptaki cinayet soruşturması klasik tarzda bir soruşturma.
Katil ve cinayet nedeni kolayca anlaşılıyor.Bana göre tabi.
Kitabın çevirisi güzel ama bol bol yanlış hece bölmelerine rastlanıyor.


Yorum yaz
mode_edit