menu

Kaos
Orjinal Adı:
All Cry Chaos (2010)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:


Hayatınıza tesadüflerin yön verdiğini ve yaşamın bir kaostan ibaret olduğuna mı inanırsınız? Yoksa her karmaşa ve belirsizliğin ardında bir düzen yattığına mı? Yıldırımlar ile ağaç dalları, kan damarları ile şehir sokakları arasındaki benzerliklere hiç dikkat ettiniz mi? Sizce kuralları kim koyuyor?

Sırp katliamcı Banovich'i yakaladıktan sonra James Fenster adlı matematikçinin konuşmacı olarak davet edildiği Dünya Ticaret Örgütü toplantısının hemen öncesinde bir patlamayla esrarengiz biçimde öldürülmesini araştırmaya başlayan İnterpol ajanı Henri Poincaré de yaşamın kaostan ibaret olduğunu düşünüyordu. Bir yandan ailesini acımasız katillerden korumaya çalışır, bir yandan da gittikçe daha esrarengiz bir hal alan bombalama soruşturmasını yürütürken ise; küreselleşme karşıtlarından Diriliş Savaşçıları'na, açgözlü fon yöneticilerinden NASA bilim adamlarına uzanan bir girdaba sürüklenecek ve büyük büyükdedesi, dahi matematikçi Jules Henri Poincaré'nin yol göstericiliğinde hayata ve doğaya başka gözle bakmayı, karmaşa ve belirsizliğin içindeki düzeni görmeyi öğrenecekti.

Matematikten dine, ekonomiden biyolojiye uzanan sıradışı kurgusu; unutulmaz karakterleri ve yönelttiği sarsıcı sorular ile uzun süre akıllardan silinmeyecek bir roman.



Yorum yaz
mode_edit