menu

Oscar Wilde ve Mum Işığı Cinayetleri
Orjinal Adı:
Oscar Wilde and the Candlelight Murders (2007)
Yazar:
Yayınevi:
Sel
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Gerçek nadiren saftır ve asla basit değildir.

Londra, 1889. Dönemin en büyük yazarlarından biri olan Oscar Wilde, vahşice öldürülmüş on altı yaşındaki Billy Wood'un mum ışığında bırakılmış cesedini bulur ve bu cinayetin izini sürmekten kendini alamaz. Suç ve dedektiflik öykülerinde çığır açan Sherlock Holmes'ün yaratıcısı Arthur Conan Doyle'un ve dostu Robert Sherard'ın da yardımıyla çözmeye giriştiği bu olay, yazar-dedektifleri başka cinayetlere yönlendirir.

Oscar Wilde'ın renkli ve ilgi çekici hayatının ışığında yaratılmış ve ince ince işlenmiş bu kurgu sadece sıradan bir "katil kim?" hikâyesi değil, aynı zamanda edebiyat tarihinden ilham almış, yer yer gerçek olaylarla iç içe geçirilmiş ve o dönem ruhunu yansıtan ayrıntılarla örülmüş heyecan dolu bir eser.

Oscar Wilde ve Mum Işığı Cinayetleri, edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden birini, arkadaşlıklarını, hayat tarzını, dehasını, Holmes-Watson ilişkisine benzer bir ilişki kurduğu Robert'la eğlenceli diyaloglarını, karmaşık evliliğini ve Scotland Yard'dan müfettiş Aidan Fraser'la kurduğu tuhaf ilişkiyi içine alan, gerçekle kurgunun birleştiği sürükleyici bir hikâye.
(Tanıtım Bülteninden)


Yorumlar


mükemmel..
May 23, 2012 12:47

tek kelimeyle harika bir kitap. karakterlerin gerçek olması olayı daha da gerçekçi yapıyor fakat kitapta göndermeler çok. Yani önce Holmes'ları, sonra da biraz Oscar'dan okumanız gerekir öncesinde.


Yorum yaz
mode_edit