menu

Sekizinci Gün
Orjinal Adı:
Resurrection Day (2002)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Glenn Meade o gün San Remo'daydı. Otel odasında televizyonu açtı ve dehşet içinde kaldı. Dizleri titremeye başladı. CNN'in, Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a yapılan saldırıları canlı yayında verişini izliyordu. Onu ayakta duramayacak hale getiren şey, gözünün önünde olup biten felaket değil, yeni bitirdiği romanının birdenbire gerçeğe dönüşmesiydi. Meade,11 Eylül'den sonra romanındaki liderin adını (Usame bin Ladin) değiştirdi, ama bu Amerikalı yayıncının kitabı yayımlamayı reddetmesini engelleyemedi. Amerikan St. Martin's Press, daha önce Glenn Meade'in üç kitabı da çok sattığı halde, bu kitabı yayımlamayı reddetti. Yazar bu tepkiyi, 'Çünkü roman gerçeğe çok yakın' diye açıklayacaktı. 8. Gün titiz bir çalışmanın ürünü. Aşırı İslamcı bir örgütün saldırısı hakkında pek çok şey -belki gerçeğinden fazla şey- açıklamakta. Roman Amerikan polisinin bu tür saldırılardan korkmasının ve yetersiz kalışının nedenlerin açıklıyor.
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Demokratik Toplumun Problemleri
June 02, 2006 13:36

8. GÜN
Glenn Meade

El-Kaide’ye bağlı bir hücre, Washington nüfusunu ortadan kaldıracak güçte ve kolaylıkla taşınabilen bir kimyasal bomba ile terör şantajı yapmaktadır,ABD yönetimine.Hücrenin üyeleri arasında-vaktiyle-SSCB’de birlikte terör eğitimi almış ve birbirlerine tutkuyla bağlanmış olan Rus bir erkek ile Filistinli bir kadın da vardır.El_kaide’nin amacı Orta Doğudaki tüm Amerikan askeri güçlerinin çekilmesini sağlamaktır.
Amerikan yönetimi,bir yandan bombanın patlatılmasını engellemek için geri çekilmenin hazırlıklarını yaparken,diğer yandan bombayı bulmak ve etkisiz hale getirmek için yoğun bir araştırma başlatmıştır,eldeki tüm imkanlarla.Fakat gelişmeler,El-Kaide’nin Amerikan yönetiminin atacağı adımlardan haberdar olduğunun da göstermektedir.Amerikan iç kabinesinde El-Kaide için çalışan birisinin olması mümkün olabilir mi?
Roman boyunca etkili küçük bir gurubun,devasa devlet aygıtını ne hallere düşürdüğünü izliyor ve kaygı duyuyoruz demokratik toplumun geleceğinden.Fistinlilerin çaresizlik ve umutsuzluğunu duyumsamamak mümkün mü,akıp giden sayfalar boyunca?


Gorev
May 20, 2006 13:49

Çok Amerikanvari denebilir.
Her bölüm ardında soru işaretleri bırakırken yeni bir bölüm başlıyor.
Şu anda Cnbc-e de gösterilen 24'ün kitabını okuyormuşum gibi hissettim.
Ben sevdim.


Görev Adamı Gorev
June 18, 2006 16:48

Yine tipik bir Meade klasiği. Olayların başlangıcı gelişmesi kahramanlar diğer kitaplarıyla benzerlikler taşıyor. Detaylı bir araştırmanın ve usta bir kalemin birleşmesi soncu güzel bir kitap daha karşımızda. Diğer kitapları kadar heyecan had safhada olmasa da okurken kesinlikle sıkmıyor insanı. Aslında bu kahramanlarla başka bir macerada buluşmak isterdim doğrusu. Özellikle Gorev ile. Nikoaly Gorev Kar Kurdu'nun Rus tetikçisinin oğlu değilse muhakkak torunudur bence. Bu kitabı okurken artık Meade külliyatını bitireceğim için sevinçliydim fakat yazarın yeni basılan kitabı bu sevincimi yarıda bırakmanın aksine daha da artırdı. Bu biter bitmez onu da bitirip Meade´i hatmetmiş oldum. Artık kafamın dingin olduğu bir mevsimde tekrar hepsini okumak için sabırsızlanıyorum


ilk göz ağrım
October 11, 2007 10:31

bu glenn amca ile ilk tanışıklığım bu kitap vasıtası ile oldu
o sıralar deneme sınavları falan gırla gidiyordu
ama ben sınava çalışacağıma bu kitabın başına oturdum sabahlayıp bitirdim
sonra kimmiş bu yahu
başka kitabı varsa alıp okuyayım dedim
öğrendim varmış sonra bu adamın müptelası oldum
gerçi hala okumadığım kitapları var ama bir kaçını temin ettim
en kısa sürede okurum
,tabi o fırsatı yakalarsam:)


Yorum yaz
mode_edit