menu

Kızıl Ölümün Maskesi
Orjinal Adı:
The Masque of the Red Death: And Other Tales of Horror (1964)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

«Kızıl Ölüm» uzun süredir kırıp geçiriyordu kenti. Hiçbir salgın böylesine öldürücü, böylesine korkunç olmamıştı. Totemi, kandı; mührüyse, kanın kızılı ve ürküsü. Dayanılmaz sancılar, ansızın baş dönmeleri, sonra gözenekleri boğan bir kanamayla ölüm. Kurbanın gövdesinde, özellikle yüzünde beliren kızıl lekeler, onu dostlarının yardımından, sevgisinden yoksun bırakan hastalığın belirtileriydi. Hastalığın açığa çıkması, ilerlemesi ve bitmesi ise yarım saatlik bir işti. Ama Prens Prospero mutluydu, yürekliydi, akıllıydı. Ülkesindeki halkın yarısı hastalıktan yok olup gidince, saraydaki şövalyelerle leydiler arasından sağlığı ve neşesi yerinde olan bin kişi çağırttı huzuruna, onlarla birlikte kale gibi bir manastıra, uzaklara çekildi. Çok büyük, çok görkemli bir yapıydı bu, Prens'in o acayip, o ince beğenisinin bir örneği. Kocaman, sağlam bir duvarla çevrilmişti. (Kitabın Girişinden)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Kızıl Ölüm
January 21, 2006 10:36

Poe'nin o tuhaf atmosferi öyküye hakim tamamen, kırmızı bir atmosfer, bu öykünün adını her duyuşumda da bu geliyor aklıma, fazla bir şey söylemeye gerek yok, Poe bir usta ve bu kitabı da kesinlikle okunmalı.


ve karanlık ve çürüme ve kızıl ölüm
June 03, 2006 17:34

Kızıl ölümün maskesi ile birlikte usherların çöküşü ve altın böcek gibi en bilinen öykülerinden de var.Her zamanki gibi kendine özgü ve öncü tarzıyla,normallik seviyesini çok gerilerde bırakmış bir hayalgücüyle beraber sunulan öyküler.


Prens ve ölüm
August 11, 2006 12:50

Kitaptaki bütün öyküler etkileyici, özellikle altın böcekte bulunan harita ile hazinenin bulunması adeta bir dedektiflik öyküsü gibi zevkle okunuyor. Kızıl ölümde ise insanların ne yaparsa yapsın ölümden kaçamadığı Poe'nun ustalığına layık şekilde anlatılmış.


Yorum yaz
mode_edit