menu

Doğum Lekeli Kadın
Orjinal Adı:
Kvinna med födelsemärke(1996)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Tam olarak ne olduğunu kestirmek zordu ama bunu vücudunda hissedebiliyordu. Derisinde ve gevşemiş kaslarında hissediyordu; sinir lifleri arasında hafifçe köpüren baloncuklar gibi yayılan ve onu sürekli yüksek bir bilinç seviyesinde tutan bir tür sarhoşluk, tamamen sakin ve yine de yüksekte olma hissi. Gökyüzü kadar yüksek. Bir orgazm, diye düşündü coşku içinde, saçma bir şekilde uzun süre devam eden bir orgazm. Sadece çok yavaş ve nazik bir şekilde azalıyor, gevşeyerek bir sonraki olayın beklenti ve merakına dönüşüyordu. Ve ondan sonrakine.

 

Görünüşte birbiriyle ilgisi olmayan üç adam peş peşe öldürülür. Ancak öldürülme yöntemleri aynıdır ve bu durum cinayetlerin birbiriyle bağlantılı olma ihtimalini artırır. Elbette Van Veeteren hemen soruşturmanın başına getirilir. Görgü tanığı yoktur ve eldeki tek ipucu, cinayetten önce kurbanların, her seferinde aynı müzik parçasının çalındığı telefon görüşmeleri yapmış olmalarıdır. Van Veeteren ve ekibi cinayet sebebini belirlemek ve soğukkanlı katili bulmaya yaklaşmak için üç kurbanın birbiriyle ne tür bir bağlantısı olduğunu tespit etmeye çalışır.

Håkan Nesser, kurgu ustalığını, karakter oluşturmadaki dehasını bu gizemli hikâyede de konuşturuyor ve eşsiz mizah tonuyla ve doğallıkla harmanlıyor.




Yorum yaz
mode_edit