menu

Katil Kapanı
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
KDY
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Yıllardır sönmeyen bir intikam ateşi... Hayattan alacağını tahsil edemeyen bir adam. Katil kanı ile çalışan dev bir makina. Onu çalıştırmak için kurban edilenler... Baturhan Başkomiser, jandarmalar, önce karmaşık grift ilişkiler, ardından görünmeyen ipliklerle birbirine bağlı katiller.
Uykusuz kalarak, bazen dişlerimi sıkarak, her yeni bölümü sabırsızlıkla bekleyip, ilk okuyan olarak şunu söyleyebilirim. Korku tünellerinde dehşet içinde kayboldum. Her seferinde yazar tutup ellerimden çıkardı beni.
Nesrin Emeç"


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Heyecanlı
November 26, 2023 18:22

Bu kitap 2023 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı adayıdır.

Melih Emeç'in Kristal Kelepçe yarışmasına gönderdiği ikinci kitabı. İlk kitabı Kesikbaşlar Çıkmazı'nı da heyecanlı ve yerellik bakımından kuvvetli bulmuştum. Grange gibi kan-revan-vahşet kurgularını seviyor Melih Emeç. Bu kitabı da öyle. İlk kitabındaki işkence motifleri bu kitabında da var. Hatta bu kitabında ilk kitabının kafa nakli temasına ufak bir atıf da yapılmış.

Velhasıl, kitabın katilleri olan intikamcı ikili, kadın ve çocuk katillerine yaşattıklarını yaşatmadan ölmemeye yeminli. Bu konuyla ilgili sıkıntım şu: Bu orijinal bir konu olmaktan çıkalı çok oldu. Her Kristal Kelepçe'de en az iki tane aynı temalı kitap okuyoruz. Ayrıca yetim evinde büyüyen çocukların büyüdüklerinde intikamcı olmaları da bir o kadar tekrarlanan bir tema.

Fakat Melih Emeç yine bir page-turner yazmış. Konu bana enteresan gelmemesine rağmen heyecanla okudum. İlk kitabını da öyle okumuştum.

Diyaloglar çeşitli bazı kitaplarda eleştirdiğimiz gibi arka arkaya senaryo gibi sıralanıyor. Arada metin, edebiyat, söz ve anlam sanatları yapma çabası yok. Buna rağmen diyaloglar doğal, akıcı ve gerçekçi. Yerel dil ve argo kullanımları başarılı. Melih Emeç işin edebiyat tarafına biraz kafa yorsa çok iyi işler yapabilir.

Redaksiyon ihtiyacı var kitabın. Ek ve noktalama işareti hataları, cümle düşüklükleri, yanlış yazılmış kelimeler vs. düzelirse iyi olur.


Yorum yaz
mode_edit