menu

Kutlu Kan
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Görünenin Ötesinde Gerçekler Vardır…
Kana Susamış Gerçekler
 
Balat’taki metruk bir köşkte altı genç katledilir. Sadece bir genç kız o katliamdan sağ kurtulabilmiştir: Çiğdem Duman.
 
Yıllar sonra genç bir avukat olan Cihan Akça, “Balat Katliamı”nı tekrar araştırmaya başlar. Kısmen kendisini ispatlamak, kısmen de failin masumiyetine inandığı için bu cinayetleri aydınlatmaya uğraşır. Ancak her defasında Çiğdem Duman araya girer ve konuştuğu hiç kimseden yeni bir bilgi alamaz. 
 
Çiğdem Duman henüz bir hukuk öğrencisiyken başına gelen bu olayla yakaladığı şöhreti fırsata çevirerek adli vakaları çözen bir gündüz kuşağı programı yapmaya başlamıştır. Bu da onu yıllar içinde ülkenin en sevilen ve en güvenilir kadını yapar. Bir programında bu katliamı yeniden gündeme getirenlere ateş püskürdükten hemen sonra ortadan kaybolur. Polisin ilk sorguya aldığı kişi de Cihan Akça olur.
 
Adını temize çıkarmak için mücadele verirken kendini ruhlar, defineler, yeniçeri ayaklanmaları ve şaman büyüleriyle bezeli bir kâbusun içinde bulan Cihan, artık neye inanacağını bilemez.
 


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


DOĞAÜSTÜNE YAKINSAYAN AMA NETİCEDE REALİZMDEN SAPMAYAN İYİ BİR POLİSİYE - TEŞVİK ÖDÜLLÜ
January 04, 2024 14:32

Bu kitap Kristal Kelepçe 2023 Yılın Polisiye Romanı adayı olup, ilk polisiye dalında teşvik ödülü almıştır.

Başkahraman genç avukat Cihan’ın adalet arayışı, on yıl önce metruk bir evde altısı ölü, birisi hafızasını yitirmiş bulunan yedi gencin gizem dolu öyküsüne uzanıyor. Katil diye yakalanan adam aslında masum muydu? Yıllar önce neler olmuştu?

'Foreshadowing' olsun detaylar olsun, (metak kullanıcısının kime ait olduğunu gazeteci nasıl çözdü de yazdı diyecektim, meğer 'foreshadowing'miş bu) her şeyin çözümlenmesi, tüm soruların cevap bulması çok iyi. Epeyce de komplike bir kurgu olmasına rağmen insanı yormuyor, kim kimdi, bu neydi dedirtmiyor, keyifle okunuyor.

Şehzade Osman’ın ruhu mu gelmiş? Cinayetleri o mu işlemiş? Ruh çağırmalar, rüyalar, defineler, büyüler… Doğaüstüne sürekli göz kırpan ama aslında realist çözümü sunmaktan da geri kalmayan iyi bir polisiye. Sonunda tatlı da bir 'twist' var.

Rüya kısımlarını biraz uzatılmış buldum, bir de ismini beğenmedim, kapağı hiç beğenmedim. İsim ve kapak bir arada, üçüncü sınıf 'selfpublishing' bir kitabı çağrıştırıyor. Böyle iyi bir kitaba çok daha şık bir kapak yakışırdı. Yayıncıya eksi.


Yorum yaz
mode_edit