menu

Koko ve Yum Yum Öksüz Kaldı

Yazan: CinaiRoman
Yayın Tarihi: June 07, 2011 11:05

Müzmin bekâr Jim Qwilleran ile olağanüstü zeki kedileri Koko ve Yum Yum'un yaratıcısı Lilian Jackson Braun, 97 yaşında öldü.

33 yıllık eşine göre, yazar, “The Cat Who Smelled Smoke” (Duman Koklayan Kedi) adını verdiği son romanını, sağlık sorunları nedeniyle bitirememiş olmasına pişmandı. Üzüntüsünün ne büyük nedeni, büyük bir hevesle siyam kedileri Koko ve Yum Yum’un yeni maceralarını bekleyen okurlarını hayalkırıklığına uğratacak olmasıydı. Kedili polisiyelerin ilk kitabı, Tersten Okuyan Kedi 1966’da basıldı, Braun iki roman daha yazdıktan sonra, düzenli bir işe girdiği için seriye 18 sene ara verdi. Emekli olduktan sonra editörünün ısrarıyla Kırmızı Gören Kedi ile dönüş yaptı.

Her ne kadar Lilian Jackson Braun, siyam kedileri Koko ve Yum Yum’un olağandışı hiçbir şey yapmadıklarını söylemişse de, okuyucuların da çok iyi bildiği gibi, pos bıyıklı ve hantal gazeteci Jim Quilleran’ın kedilerinin yardımı olmadan cinayetleri çözmesi neredeyse imkansızdır. Yazara göre, yirmi dokuz romandan oluşan serinin bu kadar çok tutulmasının sebebi; “her polisiye severin kedi sevmesi değil, her kedi severin polisiye sevmesidir.”

Kategori: Haberler

Yorum yaz
mode_edit