menu

Kağıttan Kadınlar - Ufuk Saka

Yazan: A. Ömer Türkeş
Yayın Tarihi: March 26, 2012 15:49

Hemen belirteyim,”Kağıttan Kadınlar” polisiye roman yazmaktan ziyade, kadınlar üzerine hikayeler anlatmak için yazılmış. Sadece kadınlar da değil; erkekler, ilişkiler, aşklar, kıskançlıklar, aldatmalar, cinsel oyunlar, ve toplumu saran bir yozlaşma hali var hikayelerde. Ufuk Saka, hikayelerini derleyip toplamak, okuyucu için çekilir kılmak için polisiye kurgudan yararlanmış bu ilk romanında. Üstelik değişik kurgusu, barındırdığı cinayetleri, şüpheli şahısları ve erotizm sosuyla çoğu zaman kadın-erkek ilişkilerine dair uzun bölümlerin sıkıcılığından sıyrılmayı başarıyor.

Çeşitli işlere girip çıkmış, sonuçta eski mesleği gazeteciliğe dönmüş Korhan, sürüklüyor romanı. Kadınlardan ağzı fena halde yanmışlığı, bayan “doğru”yu bir türlü bulamamışlığıyla katıldığı psikiyatri seanslarında kendisi gibi “kadın kurbanı” bir gurup insanla tanışır Korhan. Bir yandan da Internet sayesinde tanıştığı kadınlarla her biri birbirinden tuhaf ilişkiler yaşamaktadır. Ama asıl tuhafı bu kadınların da aynı psikiyatristin hastası olmaları ve birer birer öldürülmeleridir. Cinayetleri soruşturmaksa Korhan’a hiç benzemeyen, kadınlara uzak duran, ağırbaşlı ikizi Ayhan’a düşecektir.

Katilin kimliğinin sona kadar gizlendiği ve post-modern bir çözümle açıklandığı hikayenin yemek üzerinden yapılan kadın metaforlarını bir kenara bırakıp sadece polisiye tarafına odaklanırsanız keyif alacaksınız. Aksi takdirde, bunca toplumsal mesele arasında zihni sadece kadınlara kilitlenmiş “solcu” bir orta sınıf insanına dair benzeri bol bir roman kalıyor ortada.

Kategori: A. Ömer Türkeş Yazıları
Etiketler:
Ufuk Saka
Kağıttan Kadınlar

Yorum yaz
mode_edit

İLGİLİ KİTAPLAR

Nopic

İLGİLİ YAZARLAR

Nopic