menu

Pelikan Dosyası
Orjinal Adı:
The Pelican Brief (1992)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Grisham'ın bu son romanı iki Yargıtay üyesinin aynı gece öldürülmesi ile başlıyor. Toplumda şok etkisi yaratan olayda polisin tüm araştırmaları sonuçsuz kalıyor.
Bu arada olayın esrarını çözecek bir dosya hazırladığını ileri sürüp savcılığa başvuran genç ve güzel bir hukuk öğrencisi arabasına konan bombadan şans eseri kurtuluyor. Artık olayların çapının çok daha büyük olduğu ve hükümete kadar uzandığı belli olmuş ve "Pelikan Dosyası" tüm adalet sistemi için patlamaya hazır bir bomba haline gelmiştir.
(Altın Kitaplar / Arka Kapak)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Kitap mı film mi?
June 16, 2006 18:42

Pelikan Dosyası kitap olarak başrolünü Julia Roberts'ın oynadığı filminden çok çok daha iyiydi. Gerilim hissini vermekte, kovalamacaları kafada canlandırtmakta Grisham'ın ilk zamanlarındaki diğer kiatpları gibi hayli başarılı.


adalet dağıtanlar
June 17, 2006 16:44

J.Grisham'ın okuduğum üç kitabının içinde en başarılısı. Para'nın götürebileceği yer ve Amerika'daki derin devletle ilgili. Okuyun.


Pelikan Dosyası
July 13, 2006 20:14

John Grisham'ın ilk romanlarından ve en güzel romanlarından birisi.Sürükleyici ve zevkli bir roman. Diğer romanlarında olduğu gibi koca şirketlerle koca devlerle kafa tutan bu sefer bir avukat değil bir hukuk fakültesi öğrencisi.


yazar için farklı
August 31, 2006 15:42

Daha sonraki romanlarıyla karşılaştırıldığında sanırım bu kitap ayrı bir yer tutmalı.Biraz ağır işlediğini düşünüyorum ama.


Yorum yaz
mode_edit