menu

Risk
Orjinal Adı:
At Risk (2006)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Ulusal Adli Tıp Akademisi'nde bir kursa katılmış olan Massachusetts Eyaleti Dedektifi Winston Garano diğer adıyla Geronimo, Tennessee'nin Knoxville kasabasına bir görev için çağrılır. Geronimo'nun patronu olan bölge savcısı, güzel olduğu kadar sert bir mizaca sahiptir ve eyalet valisi olmak için adaylığını koymuştur. Güzel savcı seçimlerde ortaya attıkları, "Suç her zaman suçtur!" sloganı ile yirmi yıl önce işlenmiş bir faili meçhul cinayeti çözüme kavuşturmak, böylece bölge valiliğini tereyağından kıl çeker gibi kolayca elde etmek niyetindedir. Bunun için bir yasa çıkaracaklarına dair vaatlerde bulunur. Ancak Geronimo söz konusu edilen davanın izini sürerken görünenin ardında gizli oyunlar oynandığını fark eder. Artık Geronimo için kurulu oyunu bozma zamanı gelmiştir. (Arka Kapak'tan)


Yorumlar


Modern Mayk Hammer ve Kötü bir çeviri
October 30, 2007 11:47

Patricia Cornwell'in ilk okuduğum kitabı bu.Beni hayal kırıklığına uğrattığını söyleyebilirim.Zeliha İyidoğan Babayiğit kötü bir çeviri yapmış.Kitap bu yüzden zor okunuyor.Zorla bitirebildim.
Kahramanı Gerenimo bende Mayk Hammer çağrışımları yaptı.Kitabın konusu Dostoyevski'nin Suç Ve Ceza'sındaki gibi yaşlı bir kadının öldürülmesinin araştırılması.Günümüzün siyasi ve tıbbi sorunlarını da karıştırmış yazar.
Kitaba ve çevirisine 10 üzerinden 3 veriyorum


Yorum yaz
mode_edit