menu

Kafatası Mantrası
Orjinal Adı:
The Skull Mantra (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Kıyafetlerinden Amerikalı olduğu anlaşılan kafası kayıp bir ceset, Tibet çalışma kampındaki bir mahkûm tarafından, bir uçurumun çıkıntısında bulunur. Dava Shan Tao Yun'a verilir. Sistemli ve zeki biri olan Shan, bu görev için en doğru seçimdir; ancak o da aslında Pekin'i rahatsız ettiği için Tibet'e sürülmüş bir mahkumdur. Geçici olarak serbest bırakılan Shan, kısa bir süre içinde Tibet halkının kutsal dağları ve Çin rejiminin kanlı politikası arasındaki tehlikeli bir savaşın içine çekilir. Tüm bunların üstüne, Shan'ın masum olduğunu bildiği bir Budist rahip tutuklanır. Shan'ın gerçek katili bulması için çok az zamanı vardır... Edgar Ödüllü Kafatası Mantrası, yalnızca nefes kesen bir polisiye değil, aynı zamanda içinde felsefi ve kültürel öğeler de barındıran bir roman.


Yorumlar


OKUMAMAK BÜYÜK KAYIP
May 12, 2006 23:31

KAFATASI MANTRASI
Eliot Pattison
Sanırım KEMİKTEN DAğ’dan önce okumam gerekirmiş,KAFATASI MANTRASI’nı.Shan’ı daha iyi anlayabilmek için.
Sosyalist Çin’de sistemle sorunları olan namuslu müfettiş Shan,parti bürokratlarının yolsuzluklarını ortaya çıkarınca kendini Tibet’te,ağır suçluların ıslah edildiği bir kampta bulmuştur,herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın.Tibet Budizmi ile tanışmıştır ve aşina olduğu Taocu felsefe ile yakınlığını da görmüştür,kadim Tibet inancının.
Bulunduğu bölgede Çinli bürokratlar öldürülmekte ve suçlanan Tibetli Budist liderler de idam edilmektedir.Bölgenin askeri yöneticisi,geçmişinde yolsuzluk soruşturmalarındaki başarılarını öğrendiği Shan’ı,son cinayeti soruşturmakla görevlendirir.
Tibetliler cinayetlerin bir İblis tarafından işlendiğine inanmaktadır,Tibet’in koruyucusu olan bir İblis tarafından.Shan,Tibet’te bulunmayı bir fırsat olarak gören Çinli genç,ihtiraslı ve kariyer düşkünü bürokratlar,Tibetli direnişçiler,yaşlı Budist liderler,Tibet’in kültür mirasını korumak peşindeki Amerikan maden şirketinin yöneticileri ve Tibet’in yabanıl doğasıyla uyum içinde yaşayan vahşi Tibetliler arasında gerçeğin peşindedir.
Son derece etkileyici.Tibet’in doğası ve kadim inançlarına düzülmüş bir mersiye eşliğinde mükemmel kurgulanmış bir polisiye.Okumamak büyük kayıp


Yorum yaz
mode_edit