menu

Uyku Duvarının Ötesinde
Orjinal Adı:
Beyond the Wall of Sleep (1943)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Ürkütücü derinliklerin içlerine doğru indirilen bir meşale... Dehşet verici intikamlarını sürdürebilmek için yüzyıllar boyunca gizli ilimleri kullanarak yaşayan insanlar... Rüyasız uykunun özgürlüğünde isimsizce yaşayan ışık kardeşlerin... Binlerce yıldır unutulmuş yollarda yürüyecek ilk kişi olmak istemiyorsan, geri kalan her şeyi bırak ve kaç! Bu senin tek şansın... Gerçekler ve deneyim bunu başaramıyorsa, güzelliği hayaller ve yanılsamalarda ara. (Arka Kapak)


Yorumlar


uykunun ötesi
July 05, 2006 00:36

Dagon'dan sonra belli bir kronolojik sıraya göre çıkartılan öykülerinin toplandığı ikinci kitap.En başta küçük bir yanılgılar atlası başlığıyla Lovecraft hakkında çıkan söylentilere ve açıklamalarına yer verilmiş.Kitap kapağı diğer Lovecraft kitaplarında olduğu gibi çok iyi.
"gerçekler ve deneyim bunu başaramıyorsa,
güzelliği hayaller ve yanılsamalarda ara"

(Howard Philips Lovecraft Edgar Allan Poe'nun izinden giden yazarlar arasında en bilineni.1890'da her ikisi de aynı akıl hastanesinde ölen bir ailenin çocuğu olarak özellikle annesi tarafından aşırı korunmacı ve içe kapanık bir tavırla büyütülmüş.Bu durum okuduğum kadarıyla üslubuna fena halde yansımış.Hayatı boyunca hiçbir öykü kitabı basılmamış ve hatta öykülerine hiç güvenmeyen bir yazarmış.Zaman ve boyutlarla sınırlandırılmayan bir dehşeti göstermek ve hissettirmek ister yazılarında.)


Yorum yaz
mode_edit