menu

Taş Maymun
Orjinal Adı:
The Stone Monkey (2002)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Lincoln Rhyme 4. kitap Özel bir tekerlekli iskemleye mahkum (boynundan aşağısı felçli) adli tıp uzmanı Lincoln Rhyme ve yardımcısı Amelia Sachs, Amerika'ya kaçak göçmen sokan Hayalet takma adlı caniyi yakalamak üzere FBI tarafından, görevlendirilirler. Ancak onu New York'a doğru yol alan Fuzhou Ejderi adlı kargo gemisinde, kaçak göçmenlerle birlikte ellerinden kaçar. Cani şimdi, gemiden kaçmayı başarıp Çin Mahallesi'nin karanlık dünyasında kayıplara karışan ve onun aleyhine tanıklık edebilecek iki Çinli ailenin peşine düşmüştür. Lincoln ile Amelia bu zavallı insanları son derece zeki ve aynı derecede acımasız olan Hayalet'in pençesine düşmeden önce bulmak zorundadırlar.


Yorumlar


Vasat olsa da
April 12, 2006 23:03

TAŞ MAYMUN
Jeffery Deaver

Uluslararası aranan bir suçlunun peşindeki Adli Tıp Uzmanı Lincoln Rhyme ile yardımcısı Amelia Sachs’ın öyküleri.Hayalet takma adı ile anılan suçlu işlediği pek çok suçun ardından Çin’den Amerika’ya kaçak göçmen işini de organize etmektedir ve bir gemi dolusu kaçak göçmen ile Amerika sahillerine yaklaşmıştır.Rhyme ve ekibinin izlediği Hayalet yakalanmasına ramak kala gemiyi göçmenlerle birlikte batırır ve pek çok insanın ölümüne neden olarak ortadan kaybolur.Gemiden kurtulanlar sadece iki aile,bir bebek ve bir doktordur.
Hayalet,gemiden kurtulanların da peşine düşmekte gecikmez,Rhyme ve ekibi bir taraftan Hayalet’i ele geçirmeye çalışırken diğer yandan gemiden kurtulanlara Hayalet’ten önce ulaşmak çalışmak zorundadırlar.
Gemiden kurtulanlardan biri olan Çinli Doktor Sachs’ın eklem ağrılarına Çin tıbbı ile deva bulmaya çalışırken gerçekten iyi niyetle mi hareket etmektedir,bu kişi Hayalet olabilir mi?
Ya Hayalet,gemiden kurtulanları niçin acımasızca ortadan kaldırmaya çalışmaktadır,salt tanıkları ortadan kaldırma kaygısıyla hareket ediyor olması mümkün mü?Gemideki tüm kaçak göçmenlerin Çin’de rejim muhalifi olmalarının bir anlamı var mı?
Bence okuyun,vasat olsa da.


4.
August 31, 2006 22:34

Kitapları filmlere de uyarlanan(serinin ilk kitabı Kemik Koleksiyoncusu gibi) Jeffrey Deaver'ın Lincoln Rhyme serisinin insanların hayatlarının gelişim sırasının hiçe sayılarak basılmış 4. kitabı.


Yorum yaz
mode_edit