menu

Kan Bağı ( 8.4/10)
Orjinal Adı:
Blood Work (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Eski FBI ajanı Terry McCaleb, çok yakın bir tarihte bir kalp nakli ameliyatı geçirmiştir; iyileşmeye ve her türlü gerginlikten uzak durmaya çalışmaktadır. Bir gün Graciela Rivers, yaşadığı teknede onu ziyarete gelir ve eski ajandan kız kardeşinin katilini bulmasını ister. Bu ziyaret McCaleb'i eski stresli yaşamına geri dönmek zorunda bırakacaktır. Göğsüne takılan kalbin Gloria'nın kalbi olduğunu öğrendikten sonra, katili yakalamak onun için ödenmesi gereken bir borç haline gelir. Huzur bulabilmek için, ruhu olmayan korkunç bir yaratığın peşine düşmekten başka çaresi yoktur.



Yorumlar


1.numara
March 16, 2006 09:42

Polisiyeler içinde tek geçtiğim roman.
1.numaram.Soluksuz okuyup ardından sizi hayran bıraktıracak bir polisiye.
Okuyun,anlayacaksınız :)


Yeni bir kalp
June 11, 2006 19:25

Kan Bağı´nı baskısı tükendiği için çok ama çok aradık. Okuyanların özellikle sevgili Purple´ın hararetli tavsiyeleri kitabı harıl harıl aramama neden oldu sonunda bir kitapçıda karşıma çıktı ve ilk kalb sektesini orda yedim. Hani anlatılmaz yaşanır derler ya işte Kan Bağı da öyle gerçekten. Kitap hakkında birşeyler söyleyip durmak boşa kürek çekmek olur. İçinde kaybolmak lazım. İnsanı heyecan fırtınasında dümensiz sürpriz yağmurunda şemsiyesiz bırakan bir kitap. Dört dörtlük demek az gelir herhalde. Özellikle son yüz sayfasını okurken kalbimin dayanamayacağını ve yeni bir kalbe gereksinim duyacağımı düşündüm. Katilin ipuçlarını gözönünde tutması gibi yazar da ipuçlarını gözönünde bırakmıştı aslında. Yayınevini bu harika kitabı tekrar basmaya, kitap severleri de bir an önce okumaya davet ediyoruz...


Bence herkes için iyi bir seçim.
July 23, 2006 16:34

Plot gerçekten başarılı. Konu ve anlatım bir bütün oluşturuyor. Şair kitabına olan atıfları ile okuyucunun ilgisini bu kitaba çekiyor.
McCaleb karakteri ile Connelly güzel bir seçim yaptı. Kalbinden rahatsız olan bir dedektif iyi bir fikir. Böylece dedektif çifte tehlike altında oluyor.
Katili bir kaç defa tahmin ettiğimi itraf etmeliyim. Ama hiç bir zaman kesin emin olamadım.
Kitabın ikinci yarısında sanki bir 50 sayfa fazla uzun gibime geldi. Yani o 50 sayfa boyunca biraz sıkıldım. Ayrıca yazar bence McCaleb'in hastalığını daha önplana koyması gerekirdi. Zaman zaman nefesdarlığı ya da çarpıntı çekse kitap daha heyecanlı olurdu gibime geliyor.
Sonuç olarak bence başarılı bir polisiye ve zevkle okuduğumu söylemeliyim. Tercihim hala Avrupa polisiyeler olsa da ileriki bir zamanda Şair'i okuyacağımı söyleyebilirim. Bence herkes için iyi bir seçim.


gerçekçi
August 15, 2006 12:50

Okuduğum ilk M.connely kitabı oldu bu.Okumuş olanların söylediklerini kitapta buldum ama sanırım ben başka şeyler aradığımdan aklımda yer edecek polisiyelerden biri olmayacak.Ana karakterin gerçekçiliği,tecrübesi ve önüne sunulan şeyleri sorgulaması özelliklerini oldukça beğendim


Holywood filmi tadında
August 15, 2006 17:42

- Kapak bence de başarısız. İşyeri servisinde okurken, gözükmemesine dikkat etmem gerekti, aşk romanı okuduğum sanılmasın diye..
- Dr. Fell'in vurguladığı gibi, kitap filmi çekilsin diye yazılmış izlenimi veriyor. Ama bu garip değil; zira Amerikan filmlerine o kadar aşinayız ki, Amerikan tarzı romanları da film gibi algılıyoruzdur belki. Halbuki Holywood sineması ile Amerikan polisiye / thriller romanları aynı kültürün ürünü olduğu için, bu gayet doğal.
- Diğer yandan, filminin zaten olduğunu bildiğim için, romanı okurken McCaleb'i hep Eastwood olarak canlandırdım gözümde.
- Roman bende iyi bir Clint Eastwood filmi tadı bıraktı. Oysa aynı tadı, romanı bitirdikten sonra izlediğim filmden alamadım !!
- Üç Vuruş mevzuunu ben de anlamadım, ama çok da takılmadım..
- Filmde katil değişik, biliyorsunuz. Ancak katilin buddy çıkması hiç de inandırıcı değil. Buddy'de hastane uygulamasına girecek, uygun donörleri bulacak karakter yok bir kere. Katilin karakteri ile Buddy hiç ama hiç uymamış..

Romandan genel olarak keyif aldığımı söylemeliyim. Ama layıkıyla filme çekilseydi filmi izlemekten daha çok memnun olurdum. Roman olarak tarzı benim için birazcık fazla Amerikan. İngiliz / Fransız tarzından epey farklı bir dünya bu.


Kanlı İş
August 08, 2008 05:43

-Yayınevi ya da çevirmen Kitap kapağının resmini ve kitabın adını belirlerken ipucu niteliğinde şeyleri kullanmış.Kitabın kapağına kalp resmi koymuş,Kitabın adı Blood Work-Kanlı İş-Kan İşi olması gerekirken Kan Bağı olmuş.Hatta kitabın içinde kanlı işin ne olduğu şöyle açıklanmış:

Alıntı:
Ajan olarak çalışırken, yakaladığı adamlara karşı nedensiz bir öfke duyardı. Onların yaptıklarını ilk gören o olurdu ve bunun bedelini ödemeleri gerektiğini düşünürdü. Kanın kanla ödenmesi gerekirdi. Bu yüzden seri cinayet işleyen katilleri takip ettikleri zaman FBI'da yaptıkları işe "kanlı iş" derlerdi. Bunu açıklamanın başka yolu yoktu. Her seferinde hesap sorulamazdı, işten sıyrılanlar hep olurdu.
-Yazarın kitaplarında bir önceki kitabı ya da kitapları hakkında ipucu niteliğinde bilgiler vermesi de yanlış bir şey.Kitapları yazılış tarihi sırasıyla okumayınca okumadığınız önceki kitaplarla ilgili bilgiler kitabı okurken heyacanınızı azaltıyor.Yazar acaba kitaplarının sırasıyla ve hepsinin okunması için mi böyle yapıyor?Sırasıyla okumayanı cezalandırıyor mu?
-Kitap Michael Connelly'in önemli ve güzel kitaplarından biri.Olaylar ilmik ilmik örülmüş.Terry Mccaleb tipi de iyi yaratılmış bir tip
-Yazar kitapta zaman çizelgesi,ipnotizma,coğrafi profilleme gibi polisiye araştıma tekniklerine geniş yer vermekte.


Yorum yaz
mode_edit