menu

Brandenburg ( 8.4/10)
Orjinal Adı:
Brandenburg (1994)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

80'li yıllarda bir eylemci Berlin'deki sokak ortasında vurulur. Paraguay'da bir arabanın çarpıp kaçtığı çok geçmeden can verir. Yaşlı bir işadamı, Asuncion'daki görkemli malikanesinde kafasına kurşun sıkarak intihar eder. Bu ölümlerin birbiriyle bağlantılı olduğuna inanan Gazeteci Rudi Hernandz ise olayı çözemeden korkunç bir cinayete kurban gidecektir. Gazetecinin akrabası Erica, AB'ye bağlı Avrupa Güvenlik İdaresi'nde uzman olarak çalışan Volkmann'ı araştırmayı sürdürmeye ikna eder. Başlangıçta Volkmann'ın elinde işe yarar hiçbir ipucu yoktur. Sadece banda alınmış anlamsız bir konuşma ve yarısı yanmış, eski, siyah beyaz fotoğraf... Bu fotoğraf Avrupa tarihini elli yıl geriye götürecek korkunç bir planı açığa çıkarır: bugün de tekrarlanabileceğini bildiğimiz için, büsbütün korkunçlaşan bir planın... Volkmann'ın artık kendi geçmişinin acılarıyla yüzleşmekten başka çaresi yoktur.
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


kim?
May 20, 2006 13:46

Hitler ve dönemi almanyası ile Yahudilere olan merakım beni bu kitaba kadar getirmişti.
Polisiyenin içine Hitler Almanyası ile son dönemde oratadan kaybolanları dile getiren ,686 sf'lık kalınlığına rağmen bir çırpıda okunan oldukça doyurucu bir roman.


soykırımın kabusu
June 05, 2006 12:05

nazi almanya sı zamanında yahudilere uygulanan soykırımın günümüzde almanyada yaşayan 2 milyon türk açısından ne kadar ürpertici ve düşündürücü bir komplo ile uygulamaya geçirmesi çok merak uyandırıcıdır.türklere ve dünya nın her yerinde yaşıyan göçmenlerinin okuması gereken mükemmel bir kurgu.


Brandenburg
June 11, 2006 19:24

Glenn Meade'in okuduğum diğer kitapları ile karşılaştırdığımda Kar Kurdu ve Sakkara'nın Kumlarından daha farklı bir stil var bu kitapta. Bu polisiye bir kitap fakat diğerleri gibi mükemmel bir kitap. Böyle kalın bir kitap bu kadar kısa bir zamanda okunur mu? Glenn Meade olunca okunuyor.


Führer'in Varisinin Peşinde
June 12, 2006 18:23

BRANDENBURG
Glenn Meade

Arjantin Asuncion’da kanserden ölmek üzere olan yaşlı işadamının intiharı,intihar olayını araştıran gazetecinin yaşlı işadamının telefonuna gösterdiği ilgi ile başlar her şey.Telefondaki esrarengiz ses ve bahsettiği toplantı gazetecinin merakını tahrik edecek,gazeteci fazla meraklı olmasını hayatıyla ödeyecektir.
II.Büyük Savaş sırası ve sonrasında Güney Amerika’ya kaçmış olan Naziler,beraberlerinde Hitler’in kanından birisini de getirmiş olabilirler mi?Peki ya onu Hitler’in ardılı ve yeni Reich’in Führeri olarak görüyorlarsa?


bir başka meade
August 31, 2006 15:35

Konunun genel anlamıyla benzerleri her şekilde piyasada yer almakta biliyorsunuz.Ama bu kitabın farkı akıcı ve meraklandırıcı anlatımıyla bir an önce bitirme ve öğrenme hissini fazlasıyla yaratması


Yorum yaz
mode_edit