menu

Bizi Kim Gözetliyor Evi'nde Cinayet
Orjinal Adı:
Dead Famous (2001)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Bir ev, on yarışmacı, otuz kamera, kırk mikrofon... Dikizleme iştahını bir kez daha tıka basa doyurmak, bir grup ünsüz ve sıradan insanın yer aldığı gerçek pembe diziyi seyretmek için halk yine televizyonlarının karşısında. Kurallar son derece açık; birbirini hiç tanımayan yabancılar aynı evde birlikte yaşayacaklar ve herkes de bunu nasıl yaptıklarını seyredecek... İlk önce kimin sabrı taşacak? İlk kim kiminle seks yapacak? En çok kim sevilecek ve en çok kimden nefret edilecek? Programın bu sıradan sorularına bir anda yenileri eklendi: Katil kimdi? Otuz televizyon kamerasının sürekli gözetimi altında cinayet işlemeyi nasıl becermişti? Neden yapmıştı? Ve sonraki kurban kimdi?

Televizyondaki stand up çalışmalarının yanı sıra pek çok İngiliz dizisine imza atan, üç tiyatro oyunu yazan, Andrew Lloyd Webber ile bir müzikal yapan, ayrıca bir dizi çok satan roman yazan, bunlardan biriyle Altın Hançer Ödülü kazanan, bugünlerde de Ridley Scott ile birlikte bir film uyarlaması, Queen grubuyla da yeni bir müzikal planlayan Ben Elton, ülkemizde de benzerleri gerçekleştirilen düşük seviyeli bir program türünde geçen alçakça bir cinayetin romanını büyük bir başarıyla yazmış: "Bizi Kim Gözetliyor Evi'nde Cinayet".
(Arka Kapak)


Yorumlar


Farklı
June 14, 2006 17:47

Kitabı okurken ciddi anlamda o programlardan birini izliyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz ki normal koşullarda zamanımı böyle bir program karşısında asla geçirmem. İdeefixe´de editörün önerdikleri kısmında gördüğüm gün itibariyle okumak istediğim bir kitaptı. Nitekim pişman değilim. Bir önceki yorumda olduğu üzere sonu sizi hiç tatmin etmiyor ve hatta ortalarda sonu çözmüş de olabiliyorsunuz ama kitap yine de kendisini okutmayı başarıyor hem de hiç sıkmadan


gerçek gibi
August 07, 2006 22:22

Eğer gerçek BBG'ler olmasaydı sadece iyi bir polisiye deyip geçeceğim Bizi Kim Gözetliyor Evinde Cinayet gerçekciliğiyle çarpıyor. Evet BBG'lerde henüz cinayet işlenmedi ama bu kitap aslında bunun ne kadar olası olduğunu son derece inandırıcı ortaya koyuyor. Yapımcı ve katılımcı olan insanların ince bir sınırı aştıklarında olabilecekleri, para ve ün uğruna yapabileceklerini akıcı bir dille anlatıyor.


Yorum yaz
mode_edit