menu

Mikrofonda Cinayet
Orjinal Adı:
Murder Behind The Mike (1942)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Akba serisi çok çok az bilinen bir yazarla başlamış. Hubin'in antolojisine göre bu kitap, Raymond Leslie Goldman'in Murder Behind the Mike'ı olsa gerek.
Goldman, 1895 doğumlu, Amerikalı bir yahudidir. 1929 - 1947 yılları arasında kaleme aldığı 9 kitap arasında, zorlu yaşamın 50 yaşına basmasına izin vermesinin verdiği hayretle yazdığı bir de otobiyografik anlatısı var. Gerçekten de, ilk anıları çocuk felciyle başlayan, 26 yaşında bir çocukla birlikte dul kalıp, ağır bir şeker hastalığıyla boğuşan birinden bahsediyoruz.
Rufus Reed, bir gazeteci, NAC radyo kanalının bir programına konuşmacı olarak davet edilir. Kendisi stüdyodayken gerçekleşen bir cinayetin izini, Amerika'daki Alman konsolosluğuna kadar ısrarla sürdürür. Roman, İkinci Dünya Savaşı'ndan evvel, Nazi iktidarı döneminin havasını taşıyan bir siyasi polisiye.


Yorumlar


Güzel bir savaş dönemi romanı
November 16, 2005 09:21

Ucu nazilere varan bir soruşturma. Beceriksiz esas adam Rufus Reed ve kurt patronu Asaph Clume'den oluşan ikili, muhtemelen başka bir kitabını okuma olanağımız olmayan bu yazarı epey sevdirdi bana.

Akba serisine meraklıysanız, bilinmedik bir yazar diye bu ilk kitabı es geçmeyin. Romanın tek kötü yanı, eski dile fazlaca rağbet eden çevirisidir.


Yorum yaz
mode_edit