menu

Medusa Darbesi
Orjinal Adı:
The Bourne Supremacy (1986)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Geçmiş Jason Bourne; Kowloon'da bir kabarede kanlar içinde yatan efsanevi suikastçi ve artık yalnızca bir cesetti. Onu tanıyan herkesin unutmak istediği bir isim, bir ölüm makinesiydi... Şimdi Çin başbakan yardımcısının beklenmedik bir süikaste kurban gitmesi ve adamın öldürüme yöntemi hiç beklenmedik bir ismi akla getirir. Tüm dünya liderlerinin adını anmaktan korktuğu bu isim Jason Bourne'dan başkası değildir. Ama nasıl olup da yaşadığı, neden geri döndüğü ve sıradaki ismin kim olduğu gibi sorular herkesin korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu bilinmezler içinde tüyler ürperten gerçeği bilen bir tek ülke ve örgüt Amerika Birleşik Devletleri ile CIA'dir. Gerçekte Jason Bourne, diye biri yoktur. Bu, ünlü katil Carlos'un peşine düşen CIA ajanı David Webb için uydurulmuş bir kod adıdır. Ne var ki birisi Jason Bourne'un kimliğini ele geçirerek dünyaya ağır bir fatura ödetmeyi planlamaktadır. Bu nedenle gerçek Bourne tekrar yaşamlı ve bir kez daha ölümcül yeteneklerini harekete geçirmelidir. David Webb için ise bu durum tümüyle bir kâbus gibidir. Her şey yeniden başlıyor, tüm sevdikleri birer birer kendinden koparılıyordu. Sevdiği kadını bulmak, yerine geçen suikastçiyi yakalamak ve altüst olan hayatını yeniden düzenlemek için ajanların ölümcül dünyasında karanlık bir yolculuğa çıkması gerekmektedir. Gelecek Bu kez başarması gereken yalnızca hayatta kalmak değil, tüm dünyanın kaderini çizecek olan planı açığa çıkarmaktır.
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Karikatür Kimlikler,Kişilikler
June 20, 2006 15:09

MEDUSA DARBESİ
Robet Ludlum

Vietnam’da özel bir timde görevliyken zekası ve gözüpekliğiyle bir efsane haline gelmiş olan Jason Bourne,savaş sonrasıda CİA’nin verdiği görevleri başarıyla yerine getirdikten sonra bir üniversitede çalışmakta ve sevdiği kadınla dingin bir yaşam sürmektedir.Yeni kimliği David Webb’dir
Ancak,Uzak Doğu’da bir takım cinayetler işlenmekte ve cinayetleri işleyen kişi/kişiler Jason Bourne imzasını kullanmaktadır.Bu imzayı kullanan kişiyi bulmak ve onun ardındak beyine ulaşmak isteyen CİA,gerçek Jason Bourne’nin tekrar göreve dönmesini istemektedir.
David Webb,karısının kaçırılması ile tekrar Bourne kimliğine bürünecektir.Ama,gerçek hedef kim/kimlerdir?
Bunu da okuduktan sonra artık Robert Ludlum okumamaya karar verdim.Karikatür kimlikler,kişiliklerle dolu bir kitap.İyi de bu kitabı polisiye/gerilim kategorisine sokmak ;polisiye/gerilim yazarlarına hakaret etmek değil mi?


ilkinden de kötü
August 31, 2006 16:57

İlk romanı yazıldı ve bi şekilde tuttu diyelim fakat bu ikincisi nedir,ne gerek vardı ben onu anlayamadım.


Yorum yaz
mode_edit