menu

Buse Cinayeti
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Ortada iki cinayet: Buse ve öldürülen yaşlı komşu kadın; bir şantaj çetesi, adı bile duyanı ürperten Süreyya Eronat, sansürcü gazeteciler, kendilerince gizlemelerine gerek olan ilişkiler yaşamış bir dolu iyi-kötü ünlü adam vardı. Hepsinin üstünde, gözümü korkutma konusunda elinden geleni yapan Sofya vardı. Her şeye bulaşan, yaptıklarının artık sosyal dedikodu merakını aştığına inandığım Hasan ayrı bir meseleydi.

Zekâsı ve azmiyle, vahşice işlenen seri cinayetlerin üstesinden gelen kahramanımız, eğitimli, kültürlü, sanattan anlayan, yaşamdan zevk almayı bilen, tutkulu, bakımlı, atletik yapılı, gerektiğinde 'aslan gibi delikanlı' bir travesti...

Mehmet Murat Somer'in akıcı ve mizahi anlatımıyla okur, ışıltılı Beyoğlu gecelerinin karanlık arka sokaklarında eğlenceli bir keşfe çıkıyor.
(Arka Kapak)

Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


eksik bir final
June 05, 2006 13:53

Buse isimli bir travestinin ölümünden başlayıp politik ilişkilere kadar sürüklenen bir soruşturma süreci bu kez okuduğumuz.Seri olsa da illaki en baştan bir yol haritası izlemeye gerek yok hop-çiki-yaya da.Çünkü baş karakterin belli başlı özellikleri ve diğer kitaplarda da geçen kararkterler aynı şekilde kısa ama akılda kalıcı cümlelerle belirtiliyor her kitapta.Bu kitapla ilgili tek sorun ise sonu. Tam hikaye boyunca gizli kapaklı gitmiş olan şeyler tam anlamıyla açıklığa kavuşacak derken okuyucuya teorik olarak tahmin edebileceği "top secret" ilişkiler ve olaylar olduğu belirtiliyo o kadar.Bu yüzden yarım kalmış gibi hissediyor insan.


Yorum yaz
mode_edit