menu

Son Ayinler
Orjinal Adı:
Þriðja táknið / Last Rituals (2005)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Zeki, seksi bir avukat-dedektif olan Thora, azılı bir katilin peşine düşüyor ve bu arayış onu, İzlanda'nın geçmişindeki garip ve şeytani bir döneme götürüyor. Reykjavik'teki bir üniversitede genç bir Alman öğrencinin cesedi gözleri oyularak çıkartılmış ve vücuduna garip semboller kazınmış bir halde bulunduktan sonra, polis birini tutuklamakta vakit kaybetmez. Ama kurbanın ailesi, doğru adamın tutuklandığına ikna olmamıştır, bu yüzden dul bir avukat ve iki çocuk annesi olan Thora'dan olayı araştırmasını ister. Teklif ettikleri para inanılmazdır geçim sıkıntısı çeken avukat ve çocuklarının hayatım kolaylaştırmaya yetecek, hatta artacak bir miktar... (Tanıtım Yazısından)



Yorumlar


Bir İzlanda Polisiyesi
August 15, 2008 17:04

Bana sorarsanız zevkle okuduğum bir romandır. Elbette tüm İskandinav Polisiyeleri'nde olduğu gibi aksiyon geri planda. Ama anlatım ve kurgu güzeldi bence. Birçok İskandinav romanlarının aksine burada dil de güzel oturmuş. Almanca baskıdan çevrilmesine rağmen fazla sırıtan tarafları yok.

Ana kahramanı Thora, kitabın özetinde "seksi" olarak nitelendiyse de kitap boyunca bundan fazla bahsedildiği söylenemez. Ancak Thora'nın utangaç karakteri güzel verilmiş. Kitabın sonlarına doğru oğlu ile olan sorunların anlatılması, bana göre birez gecikilmiş bir zaman seçimi. Okuyucu o sayfalarda artık olayların çözümüne hazırlanıyor. Ancak olaylar güzel anlatıldığından ve kitaba renklilik kattığından fazla göze batmıyor.

Bence güzel bir kitap. İskandinav sevenlere birebir: 10/8


Yorum yaz
mode_edit