menu

Ölümsüz
Orjinal Adı:
Eternal (2007)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

24 saat arayla işlenen iki cinayet; iki tanınmış isim: Biri radikal solcu ve çevre aktivisti, diğeri genetik uzmanı. İki kurbanın da kafa derisi yüzülmüş! Olay yeri inceleme ekipleri iki cinayet mahallinde de tek bir kızıl saç teli bulur. Bu saç kurbanlara ait değildir. Aynı kişiden, yirmi yıl önce kesilmiştir. Jan Fabel ve Cinayet Masası ekibi katili bulmaya çalışırken bir yandan da siyasetçilerin ve medyanın baskısıyla başa çıkmak zorundadır. Fabel, kendisini, kökeni on altı yüzyıl öncesine dayanan bir gizem, saplantı ve intikam ağının içinde bulur. Antik bir mumya, çoktan dağılmış bir terör örgütünün lideri ve eski hayatında kendisine ihanet edenlerden intikam almak üzere yeniden dünyaya gönderildiğine inanan bir katil arasındaki garip bağlantıyı çözmek zorundadır. (Tanıtım Yazısı)


Yorumlar


Gerçeği bulmak,ölülere olan borcumuzdur.
July 07, 2009 15:38

Craig Russel'in Ölümsüz kitabını büyük bir heyacanla ve zevk alarak,birçok şey öğrenerek okudum.Kanlı Masallar'ı da aynı heyacanla okumuştum.
Craig Russel'in kahramanı Jan Fabel, Michael Connelly'in Harry Bosch'una çok benziyor.
Ölümsüz,M.S 324 yılındaki bir insan kurban etme töreniyle başlıyor.(Kitabın sonundaki bölümün anlaşılmaz bir versiyonunu saymazsak)
Bir tren istasyonunda çatışma çıkıyor.İnsanlar öldürülüyor.
Sonra bir mumyalaşmış ceset bulunuyor.
Sonra öldürülüp kafa derisi yüzülmüş cesetler birbirini takip ederek bulunuyorlar.
Mumyalaşma,arkeoloji,epigenetik,reenkarnasyon,aktarılan bellek,Almanya'daki terör örgütleri,bombalamalar,suikastlar.Eski terörist yeni politikacılar.
İkinci Dünya Savaşında Almanya'ya atılan bombalar ve yanıp kavrulan insanlar.Mumyalaşan ceset.Buradaki anlatım muhteşemdi.
Baştaki bölümler kitabın okunup anlaşılmasını biraz zorlaştırıyor.Yazar farklı farklı birkaç bölüm olay anlatıyor.Sonra yavaş yavaş bu olaylar ve kişiler arasındaki bağlar kuruldukça kitabı daha çok anlamaya başlıyorsunuz.Ve heyacan sizi her bölümüyle sarıyor.
Katili buldumbakalım siz de bulalabilecek misiniz
''Gerçeği bulmak,ölülere olan borcumuzdur.''


Yorum yaz
mode_edit