menu

Günahkar
Orjinal Adı:
The Sinner (2003)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Rizzoli & Isles 3

Tüyler ürpertici Doktor Gerritsen’in morguna hoş geldiniz. Publishers Weekly Cinsellikten doğan suçluluk duygusuyla harmanlanmış görkemli cinayetler. Kirkus Son derece heyecan verici. Bu kitabı elinizden bırakamıyacaksınız. Mo Hayder Vurucu cümleler eşliğinde yürek hoplatan bir gerilim. Gerritsen her yeni romanında, işinde daha da ustalaştığını kanıtlıyor. The Drood Review Gerritsen, insan ruhunun derinliklerinde saklanan gizleri gün ışığına çıkartmayı başaran hayal gücüyle, Edgar Allen Poe ile H.P. Lovecraft arası ilgi çekici tarzıyla ses getiriyor. Chicago Tribune Gerritsen’den tuhaf bir şekilde insanı içine çeken, korkutucu ve gerilim yüklü bir roman daha.” Booklist Gizemler ardına saklanmış, korkutucu ve çekişmeli bir mücadele. Kirkus (Arka Kapak)



Yorumlar


Günahkar
May 31, 2009 19:35

Günahkar..
Rizzoli & Isles serisinin 3. kitabı.. 4. ve 5. kitaplar basılmadan, 6. kitabı Mefisto Kulübünü okumuştuk..
Rizzoli ağırlıklı ilk iki kitaptan sonra (Cerrah, Çırak), bu kitabında ölüm kraliçemiz, dünyalar güzeli :oops: Dr. Maura Isles'i tanımaya, özel hayatına girmeye başlıyoruz.. Rizzoli de es geçilmiyor tabii.
Kitap yine Gerritsen'in güzel kurgu yeteneğini barındırıyor. Fakat kitap arkası yorumlarında belirtildiği gibi, bir korku veya gerilim salıvermiyor okuyucunun içine. Ki bu "korku salıverme" olayında Maxime Chattam iyidir.. Neyse,
Bestseller hakedilmiş yine.. Bir çırpıda sıkılmadan okunabilinecek, gayet akıcı bir kitap.. Spoiler vermeden içeriği hakkında söyleyebileceklerim ise, kitabın başında saldırıya uğramış iki rahibe karşılıyor bizi. Birbirinden alakasız iki farklı kişilik, hayat.. Lüks hayatından vazgeçip kendini manastıra kapatmış genç rahibe.. Bunun sebebi daha sonra açıklanıyor ve üzülüyoruz..
Hayatını manastıra, hemşireliğe, yardım kuruluşlarına adamış yaşlı rahibe.. Bu hatun kişi ise kitabın eksenini oluşturmakta..
Dini temalar var, adli tıp var, yardım kuruluşları var, özel hayatlar var.. Çeşitlemesi bol, sürükleyici bir kitap.. Ve her zaman şikayet ettiğim son bağlantısızlığı konusunda da diğer kitaplarına nazaran gayet başarılıydı bu kitabında Gerritsen. Maura'nın hatırına biraz torpille; 8/10


Yorum yaz
mode_edit