menu

Kukla ( 8.2/10)
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Mücadele devam ediyor. Doğan'ın mensubu olduğu çete de kökü kazınamayan gruplardan biri. Epeydir onların peşindeyiz. Devletin güvenlik birimlerinden bazı kişilerin işin içinde olma olasılığı da var. Ama bu şahıslar kimdir, nasıl bir faaliyet içindedir, elimizde delil yoktu. Biz delil bulmaya çalışırken, duymuşsunuzdur, Koruyucubaşı Bekir ile sevgilisi vuruldu, ardından Yüzbaşı Rıfat ölü bulundu. Çetede bir şeyler oluyurdu, bu aradığımız delili bulmak için bir fırsat olabilirdi. Doğan'ı yakın takibe aldık.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


kimler kukla kimler değil?
January 20, 2006 10:19

Gazeteci,derin devlet hikayesi.İlk yarıya kadar okunmakta zorlasada sonrası gayet güzel gidiyor.


Zevkle Okudum
May 05, 2006 23:09

KUKLA
Ahmet Ümit
Gerek mesleki,gerek duygusal ve gerekse sosyal yaşamında –neredeyse-dibe vurmuş olan gazeteci kahramanımız,çocukluğunda aynı evde yaşadığı üvey kardeşi ile karşılaşacak ve derin devletin-denetimden uzaklaşmış- silahşörleri ile yüzleşmeyi göze almak zorunda kalacaktır.
Kahramanımızın babasının,ikinci evliliğini yaptığı hanımefendinin yanında getirdiği üvey kardeş ile hiç yakınlaşamayan gazetecimiz,bu istenmeyen kardeş ile ilk gençlik çağlarından itibaren zıt siyasi kutuplarda yer almış,üvey kardeş istenmediği ev ortamından sürgüne,yatılı okula gönderilmiş ve giderek aileden kopmuştur.Zaman içerisinde milliyetçi camianın reislerinden biri olarak sivrilmiş,cinayetlere karışmış ve devlet tarafından korunup kollanmak ayrıcalığına da kavuşmuştur.
Ama artık hesaplaşma zamanıdır.Devlet tarafından korunup kollanmaktan,devlet’e paralel ve/fakat gizli bir örgüt üyeliğine terfi etmiştir. Devlet’in olanakları kullanılarak ele geçirilmiş büyük miktarda para söz konudur artık.Üvey kardeş,gazetecimize derin devlet hakkında ifşaatlarda bulunacağını vaat ederken,gerçek amacı nedir?
Basit olay örgüsü ve kısıtlı sayıdaki karakterlerine rağmen KUKLA’yı severek okudum.Bir Türk aydınının toplumla ve kendisiyle çelişkilerini verdiği iç konuşmalar anmaya değer
Kahramanımız cinayet ve entrikalarla örülmüş labirentten,özgüvenini kazanmış,kendisi ve çevresiyle barışık,boşanmış olup hala sevdiği-ve sevgisini karşılıksız olmadığı anlaşıldığı halde bir başka erkekle yatan-eski eşini de tekrar kazanarak çıkabilecek midir?
Zevkle okudum


The Kukla
June 11, 2006 19:08

Ahmet Ümit b ukitabı imzalarken Kuklaların olmadığı bir TÜrkiye dileğiyle imzalamıştı.Ahmet ümit'in bence PAtasana ile birlikte en güzel romanı.Okunmayo fazlasıyla hakediyor.Türkiyedeki derin oluşumU BİR DE AHMET üMİT eşelemiş.


en iyi kitabı
July 26, 2006 16:45

Ben Kukla 'yı okumakta geç kaldım ama en beğendiğim romanı . Gerek karakterleri gerekse olay örgüsü çok iyiydi. Ahmet Ümit'in yakın tarihimizdeki olayları kitaplarında farklı açılarla işlemesi yazarı daha gerçekçi kılıyor .


kukla
August 31, 2006 16:21

Sevdiğimi söyleyemem kitabı ama patasana ve kavimi hariç tutarak diğer kitaplarından daha derinlikli olmuş bence


Yorum yaz
mode_edit