menu

Bohemya'da Skandal
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

(Edebiyatın Ustalarından Polisiye Öyküler) Polisiye ve gerilim edebiyatının öncüleri Edgar Allan Poe, Gilbert K. Chesterton ve Arthur Conan Doyle'den çarpıcı üç öykü.
Edgar Allan Poe'nun 'Çalınan Mektup' öyküsünde mektuba ulaşmaya çalışırken zekanızı zorlayacak, Arthur Conan Doyle'un 'Bohemya'da Skandal' öyküsünde Sherlock Holmes ile beraber gizli fotoğrafı bulmak için serüvenin içine dalacak, Gilbert K. Chesterton'ın 'Kanatlı Hançer' öyküsünde ise kendini ustaca gizleyen katili bulmaya çalışacaksınız.

"Holmes konuşmaya devam ederken, bir at arabasının borda feneri meydanın köşesini döndü. Küçük, güzel bir at arabası tıngırdayarak Briony Konağı'nın kapısına yaklaşıyordu. Araba durduğu sırada, sokağın köşesinde boş gezinen erkeklerden biri arabanın kapısını açıp biraz para kazanmak umuduyla fırladı; fakat, aynı düşünceyle koşmaya başlayan başka bir aylağın dirsek darbesiyle kenara savruldu. Başlayan sert tartışma, her biri bir aylağın tarafını tutan iki muhafızın, ardından da her iki aylağı birden savunan bileyicinin karışmasıyla iyice alevlendi. Bir yumruk atıldı, derken arabadan inen hanımefendi bir anda, yüzü kıpkırmızı olmuş, mücadele eden, birbirlerine yumruklarla, sopalarla acımasızca vuran adamların ortasında kaldı. Holmes hanımefendiyi korumak için kalabalığın ortasına atıldı; fakat ona ulaşır ulaşmaz bir çığlık atıp yere düştü; yüzünden kan damlıyordu."
(Tanıtım Bülteninden)


Yorumlar


İyi Bir Başlangıç Kitabı
September 04, 2011 06:27

Bohemya'da skandal ve çalınan mektup kolay bulunabilen eserler fakat g.k. chesterton'ın eserlerinin çevirileri az olduğundan aldım. Polisiyeye yeni başlayacaklar için güzel bir kitap.


Yorum yaz
mode_edit