menu

Baykuşlar Vadisi
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Baykuşlar Vadisi", edebi bir kitap değil. Bir üslup denemesi, sıradan bir roman veya düşsel bir masal da değil.
Onu bilimsel anlamda; Mafios Toplum Yapısı zemininde belirginleşen, mafialaşmanın teorik kalıpları çerçevesinde gelişen, sosyal bakımdan et'e kemiğe bürünen ve karmaşık ilişkiler ağı içinde yaşama dönüşen bir öykü olarak tanımlamak mümkün.
Adı Fakılu... Ölümcül bir sessizlik örtüsü altında en çirkin, acımasız ve ikiyüzlü ilişkileri yerel ahlak çerçevesinde doğallaştıran insanların yaşadığı bir Anadolu kasabası.
En masum duygusallıkların, üzerindeki 'yasallık örtüsünü' kımıldatmaksızın müthiş bir kreşendo ile ölümün her çeşidine dönüşmesi... Durağan görünümlü ve tekdüze bir yaşam biçiminin gizeminde, her türl üyasadışılığı meşrulaştırarak kabul ettiren insanların dar çevresinde cereyan eden inanılmaz olaylar dizisi. Toprak mafiasından kent mafiasına geçişin ince sınırında belirginleşen acımasızca hesaplaşma...
Kısacası, merkezi yönetim karşısında yerel otoritenin dayanağını oluşturan sosyal zeminin, lime lime edilerek irdelendiği, kolay okunabilecek bir anlatı...
"Baykuşlar Vadisi", hastalıklı ilişkilerin sosyolojik bakımdan ele alınıp çözümlendiği kapsamlı bir çalışmanın "önsözü olarak" da değerlendirilebilir."
(Arka Kapak)



Yorum yaz
mode_edit