menu

Panoptikon
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
KDY
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Birilerinin sizi sürekli gözetlediğini düşündünüz mü hiç?
Peki, attığınız her adımdan haberdar olan bilinmez bir gücün varlığını hissetseniz ne yapardınız?
COVİD-19 Salgınından yaklaşık on yıl sonradır. Dünya biraz daha dijitalleşmiş, insanlar daha da bencilleşmiştir.
#BuDünyayaÇocukDoğurma
#DoğmayıBizİstemedik
Her şey 2030 yılında Anti-Natalist eylemcilerin bütün dünyada aynı gün gerçekleştirecekleri doğum karşıtı gösteriye, Sağlık Bakanlığının tepkisi sonucu, Ankara Valiliğinin izin vermemesi ile başlar.
Tüm engellemelere karşın yine de yapılması planlanan gösteriden bir gün önce, sanal bir gözün kendisini izlediğinden habersiz olan Sağlık Bakanı, attığı bir tweet yüzünden kendi sonunu mu hazırlamıştır? Ya sonra işlenen cinayetler?
Cabbar Başkomiser, Ankara’dan Berlin’e uzanan bir maceranın içinde, atılan her adımdan haberdar olan büyük güce karşı, Ankara Emniyeti Cinayet Büro ekibiyle verdiği soluksuz mücadelede, kendisini büyük gücün sahibini ararken bulur.
İngiliz filozof ve toplum kuramcısı Jeremy Bentham’ın 18. yüzyılda tasarlamış olduğu bir hapishane modelinden esinlenerek oluşan bu gözetleme ve denetim düşüncesinin, modern çağda insanları nasıl gergin bir ruh haline sürükleyebileceği ve yenidünya düzeninde insanların hayatındaki dengeleri nasıl değiştireceğine tanık olacağınız nefes kesici bir maceraya hazır olun.




Yorum yaz
mode_edit