menu

Acı Bal
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Yıl 1970, Cumhuriyet Şehri Karabük’ün Yenişehir semtinde, iki katlı ve yemyeşil bahçeli evlerin yan yana sıralandığı bir Manolya Sokak vardır. 22 Numaralı evde Hemşire Emeklisi İğneci Sevim; Zeki Müren ve radyo sevdalısı kız kardeşi Örgücü Meral ve yakışıklı oğlu Komiser Erol’la birlikte yaşar.
 
Erol Komiser biraz bön olsa da bunun ne kendine ne de dünyaya bir zararı dokunmaz. Çünkü İğneci Sevim, bir üniversite hocası kadar kültürlü ve Nasrettin Hoca kadar da akıllıdır. Öyle bir annesi varken ne cinayetleri dert etmesi gerekir Komiser Erol’un ne de soygunları. Çünkü Sevim Hanım, oturduğu yerden bulur suçluları. İki güzel kız dışında derdi yoktur Genç Komiser’in: Komşu kızı Ayten başının belası, Nevin’se düşlerinin prensesidir...
 
Yenişehir hanımları, liderleri Kıvrak Mükerrem’in peşinde sokak sokak, bahçe bahçe dolaşırken, semaverlerde pişirilmiş çay eşliğinde bisküvi ve kurabiye tüketerek basenlerine yağ depolarlar.  Ayyaş Zirzop’la ‘en yakın silah arkadaşı’ Dürbün, semtin gözü ve kulağı olarak görev yaparlar. 




Yorum yaz
mode_edit